Najbolji slalomaši i slalomašice svijeta spremni za Sljeme i Zagreb

 ski

Sljemenske utrke svake godine ugošćuju 150 najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša te više od 400 članova ekipa iz 20 do 25 zemalja s četiriju ontinenata, a utrke prate mediji iz čitavog svijeta. Za utrke se redovito akreditira gotovo 500 domaćih i stranih novinara i fotoreportera.
Staza na Sljemenu u potpunosti je spremna za utrke. Na Crvenom spustu trenutno je dovoljna količina snijega i tim zadužen za stazu u miru radi na završnim pripremama za utrke. To je potvrdio i Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora slalomskih utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“
2020. – Zagreb/Sljeme: „Iznimno nam je drago da ćemo i u novom desetljeću ponovno okupiti najbolje svjetske slalomašice i slalomaše na Snježnoj kraljici koja je stekla međunarodni ugled i prepoznatljivost diljem svijeta. Prošle smo godine ušli u odličan vikend termin, koji se pokazao idealnim za naše navijače, a zadovoljni su bili i skijašice i skijaši koji su naglasili da je staza na Sljemenu bila jedna od najkvalitetnijih u Svjetskome kupu, na što smo osobito ponosni. Značilo je to mnogo i našim skijašima koji su, nošeni podrškom navijača, na prošlogodišnjoj Snježnoj kraljici ostvarili sjajne rezultate. Istok je ponovio svoj rezultat karijere i osvojio 7. mjesto, dok su Matej i Elias utrku završili među prvih 20 natjecatelja. Ove godine naši skijaši nastavljaju nizati dobre rezultate, a ono što potvrđuje snagu naše reprezentacije je činjenica da imamo četiri skijaša koji osvajaju bodove u Svjetskom skijaškom kupu, a od jučer i jednu skijašicu sa slalomskim bodovima“.