Joshua Redman 17. ožujka otvara 3. Backstage Live Pula Festival – ulaznice u prodaji

joshua

Jedan od najkarizmatičnijih i naznačajnijih jazzista stasalih u devedesetima, virtuozni tenor, sopran i alt saksofonist Joshua Redman, otvorit će sa svojim kvartetom 3. Backstage Live Pula 2020 festival!
Bit će ovo treći nastup slavnog jazzzista u Hrvatskoj: U Zagrebu je nastupio 2007., u Rovinju 2016., a ove godine ćemo uživati u njegovim vrhunskim izvedbama 17. 3. U Puli!

Fantastična četvorka u sastavu Joshua Redman na saksofonu, Aaron Goldberg na klaviru, Reuben Rogers na kontrabasu i Greg Hucthinson na bubnjevima, održat će koncert za pamćenje 17. ožujka u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu u Puli. Ulaznice su u prodaji na blagajni Istarskog narodnog kazališta i online na: https://ink.mojekarte.hr/hr/joshua-redman/tickets-587301.html. Cijene: 130 kn parter, 150 kn lože, 90 kn balkon sredina, balkon lijevo i desno!

Joshua Redman je rođen 1969. u Berkeleyu, u Kaliforniji. Kao desetogodišnjak počeo je svirati klarinet, a ubrzo i saksofon. Nakon što je 1991. pobijedio na međunarodnom natjecanju jazz saksofonista Thelonious Monk, ostvario je suradnju sa svojim ocem, slavnim tenor saksofonistom Deweyjem Redmanom. Osim očevom, insiprirala ga je glazba jazzista Johna Coltranea, Dextera Gordona, Ornettea Colemana, Cannonballa Adderleya i Sonnyja Rollinsa, ali i The Beatlesa, Arethe Franklin, Princea i Led Zeppelina.

Tijekom karijere svirao je s vodećim jazz, ali i glazbenicima drugih žanrova – Rayom Brownom, Daveom Brubeckom, Chickom Coreaom, Jackom DeJohnetteom, Herbiem Hancockom, Royom Haynesom, Elvinom Jonesom, Clarkom Terryjem, Tootsom Thielemansom, Paulom Motianom, B.B. Kingom, Steviem Wonderom, Quincyjem Jonesom, The Lincoln Center Jazz Orchestrom i The Rolling Stonesima.

Nakon gotovo dvadeset godina, 2018. je odlučio obnoviti diskografsku suradnju s pijanistom Aaronom Goldbergom, kontrabasistom Reubenom Rogersom te bubnjarem Gregoryjem Hutchinsonom s kojima je 2019. objavio album “Come What May” i nastavio s koncertima.
Među brojnim uspjesima i nagradama, Joshua se može pohvaliti i time što je autor glazbe za brojne filmove. Redman je jedan od glazbenika koji su sudjelovali u snimanju filma “Kansas City” Roberta Altmana, poznatog po sjajnoj glazbi koju izvode vodeći jazzisti.

Uskoro objavljujemo cijeli program 3. Backstage Live Pula 2020!