Daleko – novi singl Josipe Lisac

Josipa Lisac predstavila je novi spot za singl Daleko premijerno prikazan na CMC televiziji, dok je pjesma predstavljena na 2. programu Hrvatskog radija u emisiji Music pub Zlatka Turkalja. Brojna publika s nestrpljenjem je očekivala novu pjesmu ove izuzetne glazbene umjetnice koja već pedeset i tri godine osvaja istančanim glazbenim, ali i modnim ukusom.
Spot je snimljen u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt čiji napukli zidovi svjedoče o jačini potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. Redatelj spota je Marko Zeljković Zelja s kojim se Josipa upoznala na snimanju svog prvog Blu-raya Josipa Lisac from Croatia Records studio…tu u mojoj duši stanuješ.

U spotu se osim kadrova uništenog Muzeja za umjetnost i obrt, u čijem je prostoru Josipa održala dva koncerta sredinom 90-ih, pojavljuju i kadrovi zagađene prirode i njen žestoki odgovor kroz različite vremenske nepogode i prirodne katastrofe.
Stihove za pjesmu Daleko napisala je Željka Veverec koja je uz Tonija Starešinića i koautorica glazbe. Zanimljivo je da je u aranžmanu ove pjesme uz Starešinića sudjelovala i Josipa Lisac. Pjesma Daleko, nastavak je njihove suradnje koja je započela 2017. godine kada je Josipa vokalno briljirala u pjesmi Tebi putujem uz Chui za što su uostalom dobili i Porin za najbolju vokalnu suradnju. Nedugo zatim Toni Starešinić postaje i član njenog pratećeg benda sastavljenog od iznimnih glazbenika.