Dvostruko CD izdanje s novim pjesmama 27. izdanja Melodija hrvatskog juga

U prodaji dvostruki album s pjesmama koje će se izvesti na 27. festivalu Melodije hrvatskog juga u Opuzenu. U petak, 7. kolovoza na opuzenskoj pjaci tradicionalno će se održati jedan od naših najstarijih festivala koji je uz maraton lađa i najznačajniji događaj u tom kraju. Među izvođačima koji nastupaju su: Trio gušt i Žera, Zdravko Škender, Nenad Vetma, Saša Jakelić & Max Hozić, Antonella Malis, klape Trogirski kanti, Munita i mnogi drugi. Sve veći interes izvođača i autora uvijek daje „slatke brige“ organizatorima pri odabiru pjesama, a ove godine odabrane su dvadeset i dvije. Pjesme su to koje odišu dalmatinsko-mediteranskim ugođajem koje će ocjenjivati stručni žiri i publike.

Uz Grand prix, najveća nagrada je i za poseban doprinos Hrvatskoj glazbenoj kulturi, a ove godine tu nagradu dobit će jedan od naših najpoznatijih šansonijera, Ibrica Jusić. Dosadašnji nositelji te nagrade su: Arsen Dedić, Tereza Kesovija, Meri Cetinić, Marko Perković Thompson, Zorica Kondža, Đorđi Peruzović, Hrvoje Hegedušić i Oliver Dragojević. Festival će s ponosom i ove godine uručiti nagradu koja nosi ime slavnoga tenora Vinka Coce, a koja se dodjeljuje pojedincima ili grupama koji na najbolji način predstavljaju najsjajnije autorske i pjevačke izdanke dalmatinskog izričaja.
„Uspjeh svakog festivala tako i ovog potvrđuju pjesme koje ostanu i koje ljudi pjevaju u svim prigodama, pa se iskreno nadam da će i ove godine zasigurno biti takvih pjesama” izjavio je Želimir Škarpona, umjetnički direktor festivala.