The Obala – 2. nagrada žirija u Šibeniku

Dvadeset i treće izdanje cijenjene glazbene manifestacije održano je u subotu, 22. kolovoza 2020. na festivalskoj ljetnoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku. Na festivalu Večeri dalmatinske šansone izvedena je dvadeset i jedna pjesma, a druga nagrada žirija pripala je grupi The Obala i pjesmi “Od tebe ća” za koju je glazbu napisao Zoran Ukić, tekst potpisuju Zoran Ševerdija, Zoran Ukić i Boris Hrepić, dok je za aranžman zaslužna cijela postava benda The Obala.

Pjesma koja je povezala članove omiljenog dalamatinskog rock sastava i etabliranog saksofonista i pjevača Jakšu Jordesa ujedno je pjesma s kojom The Obala zaključuje jedno uzbudljivo poglavlje i otvara vrata za novu eru svima nama omiljene Daleke obale. U novoj inkarnaciji s Jakšom Jordesom na čelu i uz blagoslov legendarnog Marijana Bana, ova postava će ubuduće koncertno nastupati pod imenom Daleka obala.

Aktualni ljetni singlovi “Od tebe ća” i “Lipi dani” bit će dio obljetničkog izdanja The Obale koje će Dancing Bear objaviti početkom jeseni i okruniti karijeru poznatog splitskog sastava, a uskoro očekujemo i predstavljanje službenog video spota za pjesmu “Od tebe ća”.