Kanye izbačen s Twittera: objavio je ugovor s Universalom i pozvao fanove na progon urednika Forbesa

Kanye West imao je najnoviji ispad na društvenim mrežama kojim je zaradio zabranu pristupa Twitteru. Kanye je izbačen s Twittera nakon što je objavio snimku kako mokri po jednom od svojih Grammyja, pozvao ljude na protest govorom protiv svoje diskografske kuće ‘Universal’ i podijelio broj mobitela Randalla Lanea, novinara i urednika Forbesa.Sudeći po tvitu njegovog prijatelja i bivšeg NBA igrača – Ricka Foxa – Kanye West je izbačen s Twittera na dvanaest sati.

Kanye trenutno vodi borbu protiv Universal Musica i Sony / ATV Music Publishinga – izjavio je da neće izdavati novu glazbu sve dok ne bude pušten iz svoje izdavačke kuće i izdavačkih ugovora. Pozvao je Universal da ga kontaktira, ali tada je rekao da neće razgovarati s predsjednikom UMG-a Lucianom Graingeom, inzistirajući da tome da neće komunicirati ni s kim tko nije na razini milijardera. Nazivajući se “novim Mojsijem”, West je počeo poticati druge umjetnike da mu se pridruže u ustanku zbog kuća koje su ih zaključale ugovorima – čak je, osim Drakea, Jay Z-a i brojnih drugih pozvao i Taylor Swift da mu se pridruži. Do sada niti jedan od glazbenika nije podržao njegov poziv na križarski rat protiv izdavačkih kuća.
Istog dana Twitter je prisilio Westa da ukloni privatne informacije, točnije – broj mobitela Randalla Lanea iz Forbesa kojeg je prethodno objavio na Twitteru.
Izvor:Muzika. hr