Novi EP: The Mezcal Moon – Heavy Blues

Labinski blues trio The Mezcal Moon objavio je EP “Heavy Blues”. Na EP-u se nalaze četiri moćne heavy blues autorske pjesme na engleskom jeziku. Glazbu i tekstove je napisao Mauro Černjul – Mova , a aranžmane su napravili Željko Glavičić Mauro Širol i Mauro Černjul – Mova. Zanimljivo, materijal je snimljen za drugi album The Mezcal Moona, koji se nažalost nikad nije realizirao pa ovaj EP ostaje jedini svjedok tog vremena i nesuđenog drugog albuma. Mauro Širol, bubnjar The Mezcal Moona, kaže: “Najgora stvar je da pjesme ostanu u nekoj ladici ili na nekom hard disku. Odlučili smo da iako bend ne postoji već par godina objavimo ovaj EP – sirov i ne pretjerano obrađen, no svejedno moćan – da posluži kao svjedok jednog vremena, jednog grada i jedanog benda.”.

Sastav The Mezcal Moon je nastao u Labinu početkom 2011. godine kad su se Mauro Černjul – Mova (gitara, vokal), Željko Glavičić – Žik (bas) i Mauro Širol (bubanj), nakon godina poznanstva odlučili na zajedničku blues avanturu. U početku su djelovali kao cover bend i uživali u zajedničkom muziciranju, da bi se s vremenom pojavila želja za autorskim radom koja je rezultirala heavy blues albumom “Mothertongue”. (Spona, 2013.). Album je naišao na iznimno dobar prijem glazbene kritike * te ih, između ostalog, odveo na turneju u daleku Švedsku. Nažalost, sticajem raznih životnih okolnosti, sastav je prestao s djelovanjem prije objavljivanja drugog studisjkog albuma, a djelić zvuka koji se na njemu trebao naći našao se na EP-u “Heavy Blues”.
*The Mezcal Moon je bend koji praši iskreno i dinamično. Ono što odskače od ostalih svakako je beskompromisni sudar vokala, gitare, basa i bubnjeva, što u konačnici daje strahoviti rezultat. Dobivamo rock ‘n’ blues u maniri velikih, legendarnih rock ‘n’ blues trija. – SoundGuardian

EP “Heavy Blues” poslušajte  OVDJE