“Si kak jen” briljantnih folk punkera Ogenj nominiran za Porina

 


Ogenj bi u svojoj kolekciji mogao imati još jedan album okrunjen najprestižnijom hrvatskom glazbenom nagradom. Naime, drugi studijski album fakina iz Koprivnice “Si kak jen” nominiran je za Porin i to u kategoriji najbolji World Music album.
U slučaju da najbolji hrvatski folk punkeri osvoje ovaj Porin, momci će morati stvoriti mjesta u svom regalu jer će im, u tom slučaju, ovo biti treći Porin. Prethodna dva Porina Ogenj su zaradili prije dvije godine, kada su osvojili najznačajniji hrvatski glazbeni kipić u kategoriji novog izvođača godine te kada je njihov debitantski album “Domaj” osvojio Porina za najbolji album etno glazbe.

Ogenj s uzbuđenjem dočekuju još jednu pandemijsku dodjelu glazbene nagrade, kada će vidjeti hoće li njihov album “Si kak jen” biti ovjekovječen Porinom nakon što je u 2020. svoje mjesto našao na svim najznačajnijim godišnjim listama. Točan termin dodjele Porina još nije poznat, no kako je izjavio izvršni direktor Porina Davor Drezga, organizacija ima spremna tri scenarija za realizaciju dodjele nagrada, ovisno o epidemiološkim uvjetima u željenim terminima.
Podsjetimo, “Si kak jen” drugi je studijski album koprivničkog benda koji je objavljen u svibnju nemile 2020. godine. Album su najavili singlom “Kaj nebi bilo”, nakon kojih su uslijedili singlovi “Zanavek buš moja”, “Moreš ti to” i “Zela si me”. Prošlu godinu zaokružili su i snimkom koncertnog spektaklau koprivničkoj Bašći “DOMAJ smo SI KAK JEN”, a momci vjeruju da će 2021. započeti osvajanjem glazbene nagrade koja ima 28 godina staža.