Novi singl i videospot: The Kulash – Place I Call Home

 

 

 

Country-pop-rock grupa The Kulash predstavlja prvi singl i videospot s hvaljenog debitantskog albuma “Eyes Full of Truth”; pjesmu “Place I Call Home”. Riječ je o svojevrsnoj posveti i zahvali Ivana Kulaša “malom mistu” u kojem je odrastao – Zatonu. Iako je ova prekrasna lokalpatriotska pjesma namijenjena prvenstveno Zatonu i njegovim stanovnicima, u njoj se vrlo lako može pronaći bilo tko tko je odrastao u bilo kojem malom mjestu. Singl “Place I Call Home” je snimljen u studiju “Korona”, za snimanje, miks i mastering je zaslužan Vice Dukić, autor glazbe i teksta je Ivan Kulaš, dok je aranžman napravio Vice Dukić. Svirali su Ivan Kulaš (vokal), Frane Gulin (solo gitara ) te Vice Dukić (bubnjevi, bas gitara, gitara, klavijature i prateći vokali). Prekrasnu fotografiju naslovnice singla je fotografirao Joso Mrša.
Zanimljivo, spot je snimio i režirao imenjak i prezimenjak glavnog autora pjesme, poznati šibenski snimatelj Ivan Kulaš. Dva Ivana Kulaša na jednom mjestu! Nostalgičan video na intrigantan način povlači paralelu između današnjeg Zatona i Zatona kakav je nekad bio. Brojne “retro” snimke koje sežu do 1979. godine, kombinirane sa snimkama iz 2021. najbolje dočaravaju prošlost i sadašnjost prekrasnog dalmatinskog mjesta kojeg Ivan Kulaš zove domom – Zatona.

.
Kulaš kaže: “Pjesma “Place I Call Home” je biografski prikaz mog odrastanja u malom mistu, koja je nastala jednom prilikom,dok sam se vozio kući iz Šibenika. Moja svojevrsna razglednica i zahvala komadiću raja pod suncem, gdje sam imao sreće odrastati. Pjesma nikako nije smjela biti lagana, a opet niti bijesna, jednostavno joj taj country ritam najviše odgovara. Na moje stihove i glazbu, Vice Dukić je napravio aranžman, a naravno ne smije se zaboraviti da je u pjesmi gostovao Frane Gulin, koji je maestralno gitarom zaokružio cijelu priču i dao joj onaj šećer na kraju.
Spot je nastao u siječnju ove godine, a snimao ga je, režirao i producirao jedan drugi Ivan Kulaš, onaj poznatiji šibenski snimatelj. Tih nekoliko sati je otprilike izgledalo ovako: od krajnjeg urlanja od smijeha, blijedog pogledavanja ljudi koji su prolazili autima s posla kući, do cvokotanja po ledu, gdje smo se smrznuli kao budale. Definitivno nesvakidašnji doživljaj, koji svakako treba ponoviti, samo kad malo zatopli. Naravno, osim nas dvojice imenjaka, tu je i Vice Dukić koji je odvozio rutu Šibenski most do Zatona i natrag nekih 15-20 puta. Kroz video se također provlače starije snimke Zatona dijelom iz 1979.g i nešto kasnije, koje nam je ustupio iz privatne zbirke Šime Ajduković, na čemu mu iskreno hvala. Spoj današnjeg, zimskog i pomalo pustog i sjetnog Zatona s onim nekadašnjim, tako živim i nasmijanim, prožetim licima kojih danas možda više i nema sa nama. Kao trajno sjećanje i veliko hvala mom mistu, kako i samo ime pjesme kaže, “Place I Call Home”, koje, vjerujem kao i svi Zatonjani, ponosno mogu nazvati domom.”.
Videospot “The Kulash – Place I Call Home” pogledajte OVDJE