Surka iz svoje beatbox manufakture objavio singl inspiriran klupskom scenom 90-ih “Tražim put”

Ante Prgin – Surka, glazbeni homo universalis i najmoćniji beatboxer ovih prostora, izbacio je novi singl “Tražim put” koji instantno mami na ples i koji nas mentalno teleportira u klub. Najnovija pjesma iz Surkine beatbox manufakture nastala je za vrijeme lockdowna, a inspirirana je klupskom i house glazbom devedesetih.
Klupskoj atmosferi pjesme pridonose zvukovi u pjesmi koji su proizašli iz Surkinog glasa koji su kasnije procesuirani Morph tehnologijom kako bi krajnji produkt bio synth zvuk.

Ritam je, logično, snimljen beatboxom. Ipak je Surka beatbox virtuoz. „Pjesma je nastala za vrijeme izolacije. Svi zvukovi iz pjesme su proizašli iz mog vokala koji je kasnije pretvoren Morph tehnologijom u synth svuk koji se kasnije može odsvirati synthom, mini kontrolerom ili bilo čim. Uglavnom, sve je moj vokal, od ritma, do groovea, basa – sve je snimljeno s mojim glasom. Pjesma govori o nostalgiji za klupskim nastupima, plesom i općenito takvom životu kojeg sad nema, koji nam je sada oduzet“, kaže Surka o pjesmi.

Poslušajte singl – “Tražim put”