Ana Baketarić predstavlja “Vječnu ljubav” – pobjednicu festivala “Zlatni glas zlatne doline”

Pjevačica iz Pleternice s dugogodišnjim iskustvom nastupanja na raznim manifestacijama i festivalima, zapečatila je prošlog vikenda svoj status pobjedom na festivalu “Zlatni glas zlatne doline” u Kaptolu.
Ocjenjivački sud je njenu pjesmu “Vječna ljubav” proglasio najboljom i tako joj dao ulaznicu za nastup i na ovogodišnjim “Zlatnim žicama Slavonije”.
Tekst za novi singl napisala je Đurđa Habel, dok glazbu i aranžman potpisuje Stjepan Rudinski Ruda. Spot potpisuje Mario Šulina i Produkcija Nova, a sniman je u staroj utvrdi s kraja 14. stoljeća, u prostoru barokne crkve Sv. Jurja, u vinogradima na autentičnim lokacijama Parka prirode Papuk te na prekrasnom gospodarskom imanju obitelji Ljevar i njihovoj vinariji “Kaptol”.

Ana Baketarić zabilježila je svoj prvi nastup sa svega osam godina, na dječjem tamburaškom festivalu Cvjetići glazbe. Uspješno je izvela pjesmu “Đenka”, a samo tri godine kasnije okitila se prvim mjestom na istom natjecanju s pjesmom “Djevojka je zelen bor sadila”. Nekoliko godina kasnije organizatori festivala Zlatni glas Zlatne doline u Kaptolu dopustili su joj da dođe na audiciju iako nije imala dovoljno godina, a Ana je na svom prvom festivalu regionalnog karaktera osvojila 2. mjesto stručnog žirija. Zlatni glas za najbolju pjesmu dobila je 2013. i 2019. godine. Njen glas proteklih se godina mogao čuti i na Brodfestu, u emisiji Lijepom našom te na turneji u SAD-u, gdje se sa samo 18 godina uputila zajedno s tamburaškim sastavom Širok šor i Ćirom Gašparcem. Aurea fest pamti ju od 2002. godine kada je s pjesmom Lijepe su noći Slavonske dospjela do finala, a dvije godine kasnije njena pjesma “Mahovina” postala je hit.

Ana Baketarić – Vječna ljubav (official