Dado Marinković koncertom dostojnim svjetskih pozornica predstavio album “My Life”

“My Life”, album prvijenac jednog od najboljih regionalnih bubnjara današnjice Dade Marinkovića, objavljen je u prosincu prošle godine, a sada je nakon korona lockdowna zaživio i na pozornici.
I upravo je pozornica ta kojom suvereno vlada ovaj glazbenik zajedno sa svojim prijateljima, onima koji su sudjelovali u snimanju albuma, ali i onima koji ga prate uživo. Ovoga puta to su bili Robert Vrbančić na basu, Vojkan Jocić na (sopran) saksofonu, Kristian Terzić na klavijaturama i Davor Doležal na gitari. Koncert je imao i jednu specijalnu gošću, a to je Dadina supruga Daria Hodnik Marinković koja je otpjevala vokale na pjesmi “The Fullness of Peace”.


Bend je izveo sve pjesme albuma i pretvorio ih u pravo live fusion remek-djelo dostojno svjetskih pozornica. Ispunjen ljetni vrt Vintage Industrial Bara dokazuje koliko ga publika cijeni, ali i glazbena struka pa su se u publici našle njegovi brojni kolege poput Akija Rahimovskog, Marijana Brkića Brka i Berislava Blaževića Bere iz Parnog valjka, Nikše Bratoša, Miroslava Lesića Lesiquea, Brune Mičetića, Ivica Premelča, Kristijana Beluhana i drugih.
Album “My Life” je doslovno Dadin život, nastajao je godinama, a krajnji rezultat je nevjerojatan i spada među sami vrh hrvatske fusion glazbe, ali i puno šire.
Dado je na albumu miješao jazz glazbu s funkom, bluesom, rockom i etnom, a ova ubitačna kombinacija savršena je za pozornica pa se nadamo da ćemo još puno puta “My Life” čuti na pozornici jer su to Dado i njegova ekipa itekako zaslužili.