Zrinka Posavec u Hrvatskom glazbenom zavodu predstavila album “Pjesme o ljubavi i tijelu”

“Pjesme o ljubavi i tijelu” novi je studijski album svestrane umjetnice Zrinke Posavec, world music, etno ili u konačnici biser narodne glazbe koji se rijetko može čuti na našem području.
Neki dijelovi albuma već su ranije zaživjeli na Zrinkinim koncertima, a ovoga ljeta sa svojim glazbenicima, Mariom Igrecom, Kristinom Bjelopavlović Cesar, Bornom Šercarom, Goranom Delačom i Ambrozijem Puškarićem ušla je u Croatia Records Studio i u nekoliko dana snimila album o kojem će se još dugo pričati i koji je izravni kandidat za jedan od najboljih albuma godine. Službeno predstavljanje albuma upriličeno je ove srijede u Hrvatskom glazbenom zavodu, mjestu u kojem je Zrinka tijekom svojeg života često boravila i profesionalno se gradila, a sada je u njemu imala prilike i uživo izvesti dio ovog novog repertoara.

 

O albumu su na predstavljanju govorili i pijanistica Kristina Bjelopavlović Cesar, koja je također dala svoj doprinos prekrasnim klavirskim melodijama, a tu je bio i glazbeni kritičar portala Ravno do dna Zoran Tučkar koji za Zrinkin album kaže da je izvukao svoj izričaj iz nekoliko izvora.
Na predstavljanju albuma Zrinka je s bendom izvela pet pjesama s albuma, “Ruža”, “Jabuka”, “Božur”, “Suza” i “Kos”, a veliki pljesak svih prisutnih je bio dovoljan znak da je riječ o iznimnom materijalu. Pjesmu su poslušali kolege glazbenici, kritičari, glumci, predstavnici medija, ali i Zrinkina sestra Maja Posavec koja je velika podrška u njezinoj karijeri.
“Sve što Zrinka snimi i napravi je jako studiozno i precizno urađeno, s puno uložeg vremena i truda i s te strane mislim da je ona na neki način pobjednica dovršetka samog albuma.”