Dokumentarni film ”Daleka obala u Americi” premijerno u Zagrebu

Radijski eter je u ožujku postao bogatiji za još jednu sjajnu pjesmu omiljenog dalmatinskog rock sastava koji nastavlja pomicati granice u svom uvijek posebnom stilu, a već prvog tjedna emitiranja singl “Kao sad” smjestio se među Top 40 najemitiranijih singlova. I dok obožavatelji nestrpljivo iščekuju velike nastupe Daleke obale 23. travnja u zagrebačkom Domu sportova i 30. travnja na splitskim Gripama, bend donosi na stol još jednu posebnu zanimljivost.
Nakon što je premijerno predstavljen na DORF-u 2021. u Vinkovcima, dokumentarni film Borisa Hrepića ”Daleka obala u Americi” imamo priliku premijerno pogledati u Zagrebu, 6. travnja u klubu Dva Osam na Jabukovcu. Odličan arhivski dokument bit će prava filmska poslastica za sve ljubitelje Daleke obale.


Daleka obala je u dva navrata, 1988. i 2000. nastupala u New Yorku i Chicagu, i ovo su putopisno – glazbeni zapisi s njihovih putovanja. Naglasak je na turističkim snimcima (NBA utakmica, podzemne željeznice, House of Blues, na vrhu jednog od njujorških blizanaca…). Tu su i izjave aktera tog putovanja koji su se prisjetili tih vremena od prije 20-tak godina.
“Ovaj moj mali skromni dokumantarac je nastao za vrijeme prvog lockdowna, u proljeće 2020. Tada je bilo dovoljno vremena za preslagivanje raznih arhivskih materijala pa sam uspio u Splitu u drvarnici pronaći originalne VHS-C kazetice na kojima su se nalazili video materijali koje sam snimio za vrijeme dva putovanja Daleke obale u Americi”, otkriva Boris Hrepić.
Osim na DORF festivalu u Vinkovcima film ”Daleka obala u Americi” je prošle godine predstavljen na festivalu Rokumentarni dani u Crnoj Gori i u Bosni na zeničkom Dokumfestu. Početak projekcije filma u klubu Dva Osam najavljen je za 20h. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.