Mistična atmosfera u novoj pjesmi SUN U “Kraj”

Zagrebačka producentica i glazbenica SUN U (Sanja Šiljković) predstavlja novi singl s nadolazećeg drugog po redu studijskog albuma koji bi svjetlo dana trebao ugledati ove godine. Riječ je o pjesmi “Kraj” koja nosi Sanjin karakterističan, upečatljiv audio-vizualni potpis.
Pjesma mistične atmosfere kroz koju struji Sanjin impresivni vokal je, kako kaže sama autorica, namijenjena svima, ali smatra da će ju najviše osjetiti oni koji prolaze kroz neko teže životno razdoblje:

 


Pjesmu “Kraj” upotpunjuje i video spot koji Sanji kao i uvijek do sada služi kao umjetnička ekstenzija pjesme:
“Prvobitna ideja mi je bila puno, puno zahtjevnija. Zamislila sam da sjedim unutar staklenog pješčanog sata (i dalje ovako zavezana) i da po meni ‘curi’ pijesak.”. Do ove jednostavnije verzije spota snimljenog u Pogonu Jedinstvo došlo je spontano u trenutku umjetničke inspiracije:
“Pogon se još jednom pokazao kao pun pogodak (hvala Željku Baškoviću na brzoj reakciji), Kao da mi je suđen s obzirom na to da sam i promociju prvog albuma imala tamo. Kada smo tek ušetali u Jedinstvo (DOP Miran Brautović i ja), u prostoru je bila ogromna skela i totalno se spontano dogodio moment u kojem sam rekla:’E Miran,, a kaj misliš da se sjednem unutra?!’ -samo smo se pogledali kroz smijeh i zaključili da zašto ne! I evo, skela je sad u spotu ni kriva ni dužna.”, kroz smijeh je ispričala SUN U. https://youtu.be/9APTdwCMyrA