SENYAWA – Ritualni doom folk koncert

Močvara i program Vrelo zvuka imaju čast najaviti dark ritual bend koji je jedan od svojih albuma objavio u suradnji sa Stephenom O’Malleyjom iz Sunn O))). Senyawa dolaze iz Indonezije, a njihov zvuk definitivno će prodrmati sve one koji će doći na koncert.
Metal i hardcore koji to nisu, već njihove transcendente inačice odsvirane na autohtonim indonezijskim instrumentima i promatrane kroz prizmu indonezijskog folklora. Tim je riječima Antonio Poščić svojedobno na stranici potlista.com najbolje opisao muziku koju stvara grupa Senyawa, a koja je svojim albumom “Sujud” iz 2018., objavljenim za sjajnu izdavačku kuću Sublime Frequencies, dobro uzdrmala svjetsku glazbenu scenu.

Senyawa postoje od 2009. godine, a dolaze s otoka Java iz Indonezije. Od samog početka svojeg djelovanja oni su spajali elemente indonezijske tradicijske glazbe s mračnom, eksperimentalnom doom muzikom. Dobili su čudesan zvuk koji bi najlakše bilo nazvati mračnim doom folkom, a zanimljivo je kako Senyawa koriste instrumente koje su sami napravili, također u maniri indonezijskih tradicijskih instrumenata.
Bend je sastavljen od dvojca Rullyja Shabare i Wukira Suryadija. Suryadi je odgovora za izradu i sviranje raznih instrumenata dok Shabara stvara mistično-šamansku zvučnu sliku nevjerojatnim vokalnim tehnikama koji potpuno uvlače slušatelje u Senyawin svijet. A taj svijet je uglavnom složen u klasičnoj DIY maniri pa se Senyawa često opisuje kao bend s punk stavom koji ima avangardnu estetiku.
Senyawa dolazi u Močvaru u sklopu svoje velika europske turneje na kojoj će nastupati na mnogim velikim pozornicama poput one ponajvećeg europskog festivala Primavera Sound u Barceloni.
NEDJELJA 08.05.2022. • POČETAK 20:00 • UPAD 50/70 KN
Upad u pretprodaji: 50 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 70 kn
Pretprodaja ulaznica: bit.ly/senyawa-ulaznice