Plodovi mozga kažu da “U tvome dnevniku sve piše”

Korčulanski bend Plodovi Mozga (Frutti di Brain) je životni projekt korčulanskog umjetnika i kantautora Jakše Denoblea.

Prvu postavu, sada već davne 1998., uz Jakšu čine Petar Skokandić i Dalibor Farčić (ex Good Day To Die, sada Luxus Lord). Prve pjesme nastale su upravo u tom ranom razdoblju, a neke od njih naći će se i na albumu “Vječnost”. Bend nakon nekog vremena prestaje sa radom, a Jakša nastavlja sa svojim idejama te snima razne amaterske kratkometražne filmove u vlastitoj produkciji, koji su i dalje popularni u okvirima Grada Korčule.

Borba sa vlastitim demonima i teškom prošlošću izgrađuje Jakšin karakter te on odušak i dalje nalazi u glazbi i u traženju vječne ljubavi o kojoj sanja. Godine 2016. ulaskom producenta, gitariste i koautora Milana Biočića u bend, čitav projekt dobiva novo ruho i konceptualnu ideju.

 

U narednih par godina bend samostalno snima pjesme, a postepeno im se priključuju novi članovi – basist Sretko Silić (ex Ready Cool), bubnjar Franko Silić (Luxus Lord, Sixes), vokal Mirej Botica (ex Ready Cool) i gitarist Saša Murtić – Killer. 2022. godine band potpisuje izdavački ugovor sa Croatia Recordsom te s prvim singlom “U tvome dnevniku sve piše” najavljuju album “Vječnost” čije se izdavanje očekuje sredinom 2023. godine.

Spomenuta pjesma brutalno iskreno opisuje poremećeni odnos između muškarca i žene uz sjećanje na trenutke sklada i ljubavi iz nekih prošlih vremena. Inspirirana je društvom i svakodnevicom u kojoj živimo. Pjesma je snimljena u Godfather Studiju (Korčulanska udruga mladih), producirao ju je Milan Biočić, dok je za aranžman zadužen cijeli band.  Mix i master napravio je Vedran Kovačić – Beli (Chicken Sound Studio). Važno je spomenuti suradnju benda sa istaknutim glazbenikom Ristom Ibrićem (Plava Trava Zaborava, Bare i Plaćenici…), koji je u pjesmi snimio pratnju i solo na električnoj violini, a nekoliko pjevačica, prijateljica benda, je zaslužno za back vokale. Supervizor cijelog projekta je poznati hrvatski producent i kantautor Dragan Lukić – Luky.

Korčulanski videograf Stefan Simović snimio je spot koji ostavlja osjećaj sjete za nekim izgubljenim vremenima uz nadu vječne ljubavi. Vizualnim identitetom bend svoju glazbu nudi svima kao alternativnu medicinu te preporučaju visoku konzumaciju kao garanciju izlječenja i vjere u bolje sutra. Plodovi mozga – U tvome dnevniku sve piše (Official video)