Chui će vas nastupom na Sunčanoj strani Prisavlja očarati autorskim izvedbama s novog albuma napisanim za film “Berlin: Simfonija velegrada”

Chui, sjajan inovativni zagrebački space jazz rock sastav, najavljuje nastup na HRT-ovoj Sunčanoj strani Prisavlja, u ponedjeljak, 29. kolovoza u 21 sat.
S ovim koncertom ujedno će se obilježiti 10 godina Trećeg programa HRT-a, dok će Chui ovim povodom na sebi svojstven način ponovno spojiti glazbenu i filmsku umjetnost, izvodeći autorske skladbe s novog albuma “Zagreb-Berlin” koje će uživo glazbeno popratiti kultni njemački nijemi dokumentarni film “Berlin: Simfonija velegrada” iz 1927. godine Waltera Ruttmanna, velikog njemačkog majstora dokumentarnog, eksperimentalnog i animiranog filma tog vremena.
Ritmički i vizualno impresivan dokumentarno-eksperimentalni film u avangardističkom montažnom stilu, kroz pet činova, panoramski prati život Berlina od jutra do večeri, prikazujući grad kao živi organizam te predstavljajući trajan i autentičan prikaz weimarskog Berlina.

Ne propustite ovu posebnu poslasticu jer će vas Chui ovom prilikom očarati live izvedbama autorske glazbe koju su napisali za film “Berlin: Simfonija velegrada” čime će u potpunosti dočarati atmosferu ovog filmskog remek-djela.

Glazba za film skladana je tako da je svaki od članova bio zadužen za jedan od pet aktova, a Toni Starešinić za dva, što je doprinijelo žanrovskom obilju u vidu epskih synth tema i elektroničke plesne numere. Povezavši se koautorstvom unutar aktova, Chui su time potvrdili da dišu kao jedno, nadopunjujući se skladno u različitostima.

Ulaz za sve posjetitelje najavljenog koncerta na Sunčanoj strani Prisavlja je besplatan, a za sudjelovanje se možete prijaviti putem poveznice. Riječ je o programu “Kinofonija” kina Tuškanac, u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i Goethe institutom.
Novi album “Zagreb – Berlin” pronađite na svim streaming servisima.
Novi album “Zagreb – Berlin” slušajte na svim streaming servisima – https://ada.lnk.to/Chui
● Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, a broj posjetitelja je ograničen – požurite s prijavom putem linka