Grupa Riblja čorba vratila se na vrh Top-liste prodaje

 
 

 Grupa Riblja Čorba s reizdanjem albuma Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju (Croatia Records) vratila se na broj jedan Top-liste prodaje. Time je ovo izdanje ostvarilo svoj drugi broj jedan, otkako se pojavilo na listi prije mjesec i pol dana.

Broj dva ovoga tjedna pripao je grupi Haustor s remasteriranim izdanjem ploče Treći svijet (Croatia Records), dok se na trećem mjestu zadržao sastav Idoli s albumom Odbrana i poslednji dani (Croatia Records). Poziciju od prošlog tjedna (broj četiri) zadržala je kompilacijska live ploča Pop festival Ljubljana 1972 – Boom (Croatia Records), dok se među pet najprodavanijih albuma vratio Dražen Zečić s devetnaestim studijskim izdanjem Srce moje iz bitaka sto (Croatia Records).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 8. kolovoza do 14. kolovoza, a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.




U usporedbi s prošlotjednom listom, ovoga tjedna zabilježeno je devet promjena na listi, od čega su dva noviteta.

Najviši novi ulaz ovoga tjedna ostvarilo je novo studijsko izdanje Đanija Stipaničeva Nostalgija (Croatia Records).



Radi se o albumu na kojem je Đani Stipaničev obradio neke od poznatih pjesama iza šezdesetih i sedamdesetih godina. Umjetnik ga je najavio prošle godine obradom pjesme Odiseja Lea Martina, koja ima status himne šibenskog caffe bara Bono. Upravo je na tom mjestu, uz pomoć prijatelja, odabrao deset skladbi koje će pripremiti.

Osim singla Odiseja, na albumu se nalaze i pjesme grupe Indexi, Mate Miše Kovača, Jasne Zlokić, grupe Pro arte, Dragana Antića i Bobe Stefanovića, a službena prezentacija održana je u sklopu Večeri dalmatinske šansone, na kojoj je Đani Stipaničev nastupao zajedno s Ivom Pattierom.
 
 
 

Kompilacijski album 25. dalmatinska šansona, Šibenik 2022. (Croatia Records), posvećena ovogodišnjem izdanju festivala Večeri dalmatinske šansone, debitirala je na Top-listi prodaje na 37. mjestu Top-liste prodaje.

Top-lista prodaje_domaća_33. tjedan