Nicolas Kurelic donosi ”Feather Tale” kao savršen soundtrack za posljednje dane ljeta

Mnogi misle da snovi nisu stvarni samo zato što nisu napravljeni od materije, od čestica. Snovi jesu stvarni. Ali ih tvore emocije, sjećanja i nadanja i često se za one najljepše snove pokušavamo čvrsto držati iako nam, onako lagani i neuhvatljivi izmiču iz ruku poput pera. Neki od najunikatnijih i najfascinantnijih tekstova pjesama napisani su o snovima i sanjarenju kao velikom misteriju života, a mnogi od njih isprepliću se s temom čežnje. Upravo je ”Feather Tale”, nova pjesma riječkog kantautora i gitarista Nicolasa Kurelica objavljena za Dancing Bear Records, pjesma koja savršeno dočarava tu mističnost sna i ujedno je čarobno glazbeno djelo napisano za akustičnu gitaru.
”Feather Tale” je prvi u nizu autorskih singlova koje Nicolas Kurelic planira objaviti za Dancing Bear i predstavlja njegovu esenciju kao talentiranog zaljubljenika u popularni žičani instrument. Njegove autorske pjesme snažnog pop rock izričaja isprepletene su zanimljivim tekstovima na engleskom te prepune slika i emocija u kojima se slušatelji mogu pronaći.

”Nakon toliko staža u mojoj zanesenosti gitarom i dijeljenja pozornica sa vrhunskim glazbenicima, napokon sam osjetio da je trenutak da predstavim autorske pjesme koje su predugo čekale da pronađu svoj put do slušatelja. Pjesma ‘Feather Tale’ je jedna od onih koja je ostavila poseban pečat. Inspirirana snom koji se zauvijek urezao u moje sjećanje na granici jave, ujedno je pjesma o bijegu iz stvarnosti, sanjarenju i jednom od onih snova koje sam imao od kada sam bio dijete… Snova koji su iz nekog razloga uvijek u sumrak, meni najdražem dobu dana, kada kud god da kreneš otkrivaš nešto novo, iza svega gdje se okreneš je još nešto, samo moraš ići prema naprijed… I taj san i ova pjesma su, vjerujem, metafora želje da stvorim nešto lijepo, bilo u ljubavnom ili bilo kojem drugom aspektu života, pogotovo nakon iznimno teških par godina.”

Uz posebnu atmosferu desert drive pjesme, ”Feather Tale” dolazi kao savršen soundtrack za posljednje dane ljeta i sanjarenja dok autom prolazite tu usamljenu dionicu netaknute prirode u zalazak sunca s ovom sanjivom gitarskom izvedbom u uhu, a popraćena je jednako sanjivim i mističnim videospotom u režiji samog Nicolasa Kurelica.
Nicolas Kurelic riječki je kantautor i gitarist iza kojeg su tisuće sati provedenih na pozornicama i u studiju s etabliranim glazbenim imenima poput Tedija Spalata, Šajete, Alena Vitasovića i grupe E.N.I., a posebno mjesto u njegovom glazbenom oblikovanju ima gitaristički virtuoz i skladatelj Damir Halilić Hal kojeg iznimno cijeni kao glazbenika i kao prijatelja koji mu je bio veliki oslonac na dugogodišnjem glazbenom putu. Uz neumoran tempo nastupa do kraja ljeta, pred Nicolasom Kurelicem je uzbudljivi period u kojem namjerava predstaviti niz autorskih singlova uz podršku Dancing Bear Recordsa.

Spot pronađite na YouTube platformi, a singl uvrstite u playliste na svom omiljenom streaming servisu.