Globalna senzacija CKay nastavlja svoj uspon prema tronu afrobeats scene

CKay, zvijezda u usponu afrobeats scene, objavio je svoj album prvijenac pod nazivom “Sad Romance“. Popularnost i uspjeh afrobeats glazbe na svjetskoj razini prikazuje afrički identitet u sasvim novom, vibrantnom svjetlu. Izlazak ovog albuma predstavlja veliki trenutak ne samo za ovu mladu nigerijsku zvijezdu, nego i za cijeli afrički kontinent.

Osim što je zauzeo glavnu ulogu za mikrofonom, CKay je producirao čak polovicu pjesama sa svog debitantskog albuma, uključujući njegove najpopularnije hitove “Emiliana“ i “love nwantiti“.

“Sad Romance“ utjelovljuje emotivno drugačijeg te prisebnijeg CKayja koji kroz svoj debitantski album pripovijeda svoje ljubavna iskustva. Kroz priče i tekstove izražava kako je vrlo često bio na obje strane ljubavi u svom životu. Osim što je koristio ljubav kao temu i inspiraciju za svoj prvi album, CKay je kroz osjećajan i delikatan pristup tekstu, kompoziciji i pjevanju uspio uvjerljivo i zavodljivo prenijeti svoju priču, emocije i volju. Neodoljivo zarazan afrobeats ritam te nježan CKayjev vokal čine savršenu kombinaciju za opuštanje i uživanje s voljenom osobom.

Sam CKay objašnjava kako je “Sad Romance“ inačica njegovog osobnog dnevnika u kojem je ogolio svoju dušu i emocije. Time je pozvao obožavatelje diljem svijeta da se pronađu u njegovoj glazbi te im ponudio utjehu, spas i nadu. Također, CKay koristi “Sad Romance“ kao primjer potencijala Afrike, kroz mogućnosti i sposobnosti da postane hit kontinent današnje glazbe i kulture.

“Sad Romance” već sada se dokazao kao iznimno popularan, te se našao pri samom vrhu globalne Spotify ljestvice novih albuma. Brojni singlovi već su uvršteni na visoke pozicije na najvećim svjetskim playlistama diljem svih relevantnih streaming servisa.

Kako bi pružio svojim obožavateljima priliku za novo iskustvo, ali i mogućnost za povezivanjem na dubljoj emotivnoj razini, CKay će 1. listopada krenuti na svoju prvu samostalnu sjevernoameričku i europsku turneju.

CKay podijelio je svoje zadovoljstvo, ali prije svega i veliki šok nad svojim uspjehom, potvrđujući kako mali početci mogu postati veliki.

Više o CKayju:
Poznat kao CKay, Chukwuka Ekweani multitalentirani je umjetnik bujajuće afrobeats scene. Fokusirana vizija ovog mladog Nigerijca dolazi do izražaja kroz njegova pjevačka i producentska umijeća. Nakon što se sam definirao kao emo-afrobeat zvijezda, svjetska glazbena scena ga je prihvatila širokih ruku te proslavila kao novog predvodnika afrobeats vala. Zahvaljujući svom prvom svjetski priznatom singlu “love nwantiti“, CKay se nastavlja penjati po top ljestvicama diljem svijeta.

Aktivan od 2016. godine, CKay je originalno izbacio “love nwantiti“ u 2019. godini nakon čega je slijedio njegov eksponencijalni uzlet. Već u 2021. godini, postao je najstreamaniji izvođač te godine te prvi afrički izvođač s čak dvije pjesme uvrštene na globalnu Spotify Top 30 ljestvicu istovremeno.
Među najvećim uspjesima ističe se podatak da je “love nwantiti“ došao do platinaste naklade u pet zemalja, uključujući SAD, Indiju i Italiju te do zlatne nakladu u Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji, Južnoj Africi i Novom Zelandu. CKay je postao prvi afrički izvođač nakon pedeset godina koji je zadržao svoju poziciju unutar top 5 na UK ljestvici singlova čak četiri tjedna s “love nwantiti“. Također, “love nwantiti“ je bila najtraženija pjesma na Shazam-u u cijelome svijetu.

Svoj ogroman uspjeh nastavio je sa singlom “Emiliana“, koji se također nalazi na njegovom albumu prvijencu “Sad Romance“. Ova nježna balada vrlo blisko prati uspjeh “love nwantiti“, probijajući se po svjetskim top ljestvicama. Singl je bio na samom vrhu UK Afrobeats ljestvice, drugi na Shazam Top 200 ljestvici u kategoriji afrobeats te prvi u čak šest zemalja na Apple Music streaming servisu.

S najavljenom novom glazbom već u drugom dijelu 2022. godine, CKay će zasigurno nastaviti stvarati izvanrednu glazbu koja će očarati stare, ali i nove obožavatelje diljem svijeta.


Album “Sad Romance” slušajte na svom omiljenom streaming servisu.