Autor hita “Moja Hercegovina” napisao svatovsku himnu u suradnji s Dukatima iz Širokog Brijega

Dukati iz Širokog Brijega prošle godine objavili su album “Hercegovka vodi kolo sada” u zajedničkoj nakladi Multi Music Media i Croatia Recordsa.
Album je snimljen u studiju Mak, u Gradištu, pod producentskom palicom Branimira Jovanovca Banija i upravo je naslovna pjesma izabrana za prvi singl koji je dobio video priču. Ovom pjesmom Dukati daju do znanja kako su Hercegovke ipak gazdarice, odnosno drže barem tri ugla kuće. Autor glazbe i teksta je Branimir Jovanovac Bani koji stoji i iza velikog hita “Moja Hercegovina” Mate Bulića.
“Moja Hercegovina” definitivno je dobila nastavak, stoga vrijeme je da se svi uhvate u kolo jer “Hercegovka vodi kolo sada”.

Dukati, Bože Zovko Bole (glavni vokal, bugarija), Mirko Zovko Mićo (berda), Robert Drinovac (harmonika), Dinko Soldo (bubanj), Martin Spajić (prim) i Nikolina Marušić (prateći vokal) definitivno imaju pravu svatovsku himnu jer će se uz ovu pjesmu i gromoglasno pjevati i plesati.
Videospot, koji je uspio prikazati pravu hercegovačku životnu priču ispunjenu tradicijom, montirao je Mario Šulina, a scenarij potpisuju Ljubo Šušnjar i Bože Zovko Bole. U spotu se pojavljuju glumci Slobodan Kovač, Gabrijela Širić i Franjo Odak na lijerici, a tu su i članovi hrvatskih kulturno-umjetničkih društava “Petar Bakula” iz Posušja i “Sv. Marko” iz Vionice. Spot je sniman u Etno selu Herceg u Međugorju.