SUN U audio-vizualnim spektaklom ostavila bez daha publiku u klubu Peti Kupe

Foto: Filip Bušić

Multiinstrumentalistica i vizualna umjetnica SUN U (Sanja Šiljković) sinoć je u klubu Peti Kupe predstavila svoj hvaljeni drugi studijski album “Beton”.
Svi koji Sanju prate još od prvog albuma “Discover” znali su da od nje osim odlične glazbe mogu očekivati i vizualni spektakl u maniri svjetskih glazbenih zvijezda, a kakav se na našim prostorima rijetko viđa. Sanja je ta očekivanja ponovo opravdala i publici okupljenoj u Petom Kupeu priuštila sati i pol vrhunskog glazbenog i vizualnog užitka.
Za ovu prigodu SUN U je dala izraditi osam metara dug spiralni svjetlosni tunel u kojem su ona i prateći glazbenici (Mario Kuljanski i Stjepan Begušić) boravili tijekom cijelog koncerta, a iza njih su se na impresivnom video zidu izmjenjivale animacije sinkronizirane s glazbom, a koje je osmislila i izradila sama Sanja.

Fokus setliste bio je naravno na albumu “Beton” koji je Sanja objavila u prosincu prošle godine. Regularni dio koncerta otvorila je u svojoj maniri s pjesmom “Kraj” da bi ga završila s odličnom “Start”. Ovacije publike Sanju i bend su dozvale natrag u njihov svjetlosni kavez gdje su odsvirali još nekoliko pjesama s njezinog albuma prvijenca, ali je publika imala priliku uživati i u obradi planetarnog hita “Missing” benda Everything But The Girl koji su prilagodili svojem urbanom zvuku.

Sinoćnjim koncertom SUN U je potvrdila svoje mjesto kao jedne od najinovativnijih umjetnica koja svakim projektom pomiče osobne, ali i granice scenskih nastupa domaće scene.

Album “Beton” dostupan je na svim streaming servisima.