Virovitički bend Contra promovira debitantski album “Sunce izlazi na zapadu”

Virovitički punk-grunge-rock bend Contra će održati promociju odličnog debitantski album znakovitog naziva “Sunce izlazi na zapadu” u zagrebačkom klubu Hard Place, u četvrtak, 23. veljače. Koncert počinje u 20 sati, ulaz je besplatan, a prije Contre će nastupiti sastav Bagra. Bagra svira raznovrsne autorske stvari te teže tome da svatko može pronaći nešto za sebe u pjesmama.
Beskompromisno izdanje “Sunce izlazi na zapadu” sadrži ukupno dvanaest autorskih kompozicija koje obiluju žestokim riffovima, izravnim i inteligentnim tekstovima te punokrvnom energijom dostojnom najvećih velikana rock’n’rolla. Album je snimljen u zagrebačkom “Studio Depth”-u, u ljeto 2022. godine, uz producentsku palicu Filipa Sertića, koji potpisuje miks i mastering albuma. Sastavljen je od 10 pjesama te dvije bonus pjesme; Jedna je snimljena u engleskoj verziji, a druga u akustičnom obliku.
Kompozicije obiluju raznim ritmovima i dio su kreativne vrste izričaja u punk pogledu, slobode i prava na stav, za koje današnja vremena ne dopuštaju osvrt niti prikaz. Glazbeno i zvukom obiluje melodija, direktan tekst bez maski i floskula, čvrst ritam, baš kao što i bend izgleda uživo na sceni. Tekstove i glazbu pjesama potpisuje Matej Mihelčić, a aranžman kompletnog zvuka svi članovi benda. Naziv albuma “Sunce izlazi na zapadu” prikazuje vjeru u bolje sutra za sve nas!



Kontra je nastala 2001. godine u Virovitici. Osnivači prve postavu su Tona, Miha, Gogs, Kugler i T. Moslavac. Proizašli iz druženja u Muzičkoj školi, kao mlađahni dječaci, tada snimaju svoj prvi demo audio uradak nazvan “Express!”, s motom: “Budi ono što jesi!”. Proizašli su iz punk-grunge-rock okružja i snimali sve tadašnje nastupe kao dokazni materijal osobnih utiska u vremenu. Spletom okolnosti, zamrznuli su svoj rad na dvadeset godina. U nastaloj pauzi, članovi benda nastupali su svirajući s mnogim glazbenicima i sastavima – Exer, Sjene, Norman, Lazy, Progress, Spoty Mug… I mnogi drugi.
U zimu 2021. godine, odmrznuli su svoje ideje i nastavili put kojim su davno krenuli, napravli reunion i to kao četveročlani bend. Na početku reuniona Contre, Goran Bem kao bas gitara, a kasnije ga zamjenjuje Vedran Halužan. Ulaskom u novo doba, sam zvuk i identitet benda dobio je na široj dimenzijskoj dioptriji, objedinjenoj u ultra pjevnim tekstovima te direktnim, brzim i pitkim sinkopama melodičnog zvuka. Kao i prije, moto banda ostaje isti: Budi to što jesi – Be Yourself !

 

Videospot pogledajte OVDJE

Hard Place, 23.2. 
(20 h, slobodan ulaz, support grupa Bagra)