Koncertni album grupe Električni orgazam na prvom mjestu Top-liste prodaje

Koncertni album grupe Električni orgazam Warszawa ’81 (Croatia Records) ovotjedni je predvodnik Top-liste prodaje. Time se Električni orgazam vratio na broj jedan liste najprodavanijih domaćih izdanja po prvi puta od 23. studenoga 2022. godine.

Dosadašnji vodeći Vojko V s naslovom Dvojko (Croatia Records) nalazi se na drugom mjestu, a remasteru ploče Dnevnik jedne ljubavi (Croatia Records) Josipe Lisac pripala je treća pozicija. Crvena jabuka je na broju četiri s albumom Neka nova jutra (Croatia Records), dok je izdanje Treći svijet (Croatia Records) grupe Haustor ostao na petom mjestu.

Koncertni zapisi benda Električni orgazam iz poljskog glavnog grada Varšave, koji potječu s nastupa netom prije uvođenja vojne diktature, prvi je album živih snimaka na broju jedan liste najprodavanijih od 11. siječnja. Prva dva tjedna 2023. godine, najprodavaniji naslov bio je Live 2022 (Dancing Bear) dua Dalmatino, snimljen na koncertu u splitskoj dvorani Gripe.


Ovoga tjedna lista bilježi 13 promjena, od čega su četiri albuma debitirala među najprodavanijima, što je najveća brojka od 15. veljače.
Ovogodišnje, 70. izdanje Zagrebačkog festivala održano je 17. ožujka, a prilikom predstavljanja održane su prezentacije dviju kolekcija singlova – Zagrebački festival – antologija i 70. Zagrebački festival 2023. (Croatia Records). Na prvoj kompilaciji nalaze se pjesme koje su po prvi puta predstavljene na Zagrebačkom festivalu, a tijekom godina su postale popularni hitovi.

Druga kolekcija singlova, posvećena ovogodišnjem izdanju, sastoji se od 18 predstavljenih naslova, a debitirala je na 21. mjestu ovotjedne liste. U protekla tri tjedna, svih 18 pjesama našla su se na listi najemitiranijih HR Top 40, a najbolji plasman ostvario je Saša Lozar sa singlom Lagano na vrijeme (broj 2). Najveći broj bodova peteročlanog žirija na natjecanju dobila je suradnja trija Feminnem i Alejuandra Buendije Trending.

Grupa CD s antologijskim albumom Antologija – Vjeruj u ljubav (Croatia Records), objavljenim povodom 50 godina diskografskog stvaralaštva, ušla je na 23. poziciju Top-liste prodaje.

Radi se o kompilaciji sa 16 pjesama koje je Grupa CD objavila tijekom 70-ih godina za Jugoton. Premda se na njemu nalazi tek 16 naslova, antologija Vjeruj u ljubav predstavlja najopsežniji presjek diskografije Grupe CD, koja je među značajnim bendovima rock-glazbe ovih prostora.

Nekadašnji frontmen sastava Crveni koralji Boris Babarović Barba i Zvonko Spajić Spajki dospjeli su među najprodavanije (broj 33) s pločom Zagrebom našim (Croatia Records). U pitanju je izdanje čije su pjesme u potpunosti posvećene Zagrebu.

Uz kompilacije posvećene Zagrebačkom festivalu, album Zagrebom našim je treći ovotjedni novitet koji je posvećen Zagrebu.

Novosti na domaćoj  listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na:

Top-lista prodaje_domaća_12. tjedan