Plesač Sporog Stepa predstavlja i spot za singl “Pusti me da plešem drukčije”

Bend Plesač Sporog Stepa predvođen Maxom Juričićem, početkom ožujka predstavio je hvaljeni novi album “Sunčana strana Mjeseca 1”, a sada stiže i duhoviti spot za najavni singl “Pusti me da plešem drukčije”.
Klara Rusan Klarxy u svom londonskom studiju kreirala je malo remek djelo koje žarkim bojama i duhovito kreiranim likovima plesača prati priče o životu kakve je Max Juričić pričao djeci prije spavanja. Animirani glazbeni video za velike i male nosi univerzalnu poruku o toleranciji i glasno poručuje Pusti me da plešem drukčije!


“Za pjesme sa „Sunčane strane Mjeseca 1“ Juričić kaže kako su to priče o životu koje je pričao djeci prije spavanja samo kako bi izbjegao čitanje slikovnica. Bez obzira što ga kao roditelj s identičnim večernjim zadacima u potpunosti razumijem, ipak u tom Maxovom potezu ima daleko više dubine nego li se na prvu loptu čini. Naime, daleko je teže ispričati priču iz glave, nego pratiti ilustrirane šprance slikovnice. Sabija se mudrost na taj način i pročišćava od nebitnog. Kao da se esencija mudrosti ‘pakira’ u neko sjeme, za koje se svaki roditelj nada da će kod djece proklijati nakon protoka vremena u pravom trenutku kad se za tim stvori potreba. Kada se napravi transcendencija prema glazbi, takvo sjeme mudrosti oživljava kao zaokružena misao pjesme – ono bez čega nema prave pjesme. Pa još kad se to zapakira s pitkom harmonijskom ugodom čiji otponci na strateškim pozicijama otvaraju prave narative i bude u glavi slike jarkih životnih boja, onda priče koje su intrigirale dječju maštu pred spavanje postaju i pijevna „literatura“ za odrasle”. Zoran Stajčić (Ravno Do Dna)

Pjesma “Pusti me da plešem drukčije” i album “Sunčana Strana Mjeseca 1” dostupni su na svim streaming servisima.
STREAMING: https://bfan.link/suncana-strana-mjeseca-1
YOUTUBE: https://youtu.be/eSnxh9jjJY8