Rakete predstavljaju sasvim drugačiju glazbenu priču! Poslušajte novi singl s live izvedbom

Rakete nastavljaju svoje putovanje i predstavljaju novi singl – U grad si stigao. Ivana Starčević, poznata glumica i glazbenica i instrumentalist Vladimir Mirčeta ponovno donose sasvim drugačiju glazbenu priču.
“Prva demo verzija pjesme je bio tradicionalni slide blues a la Ry Cooder s kojim godinama nismo znali šta bi. Bila je bitno različita od drugih pjesama koje su se gradile u studiju s puno editiranja, nasnimavanja i kojekakvih kirurških zahvata.” objašnja Vlado Mirčeta. Dodaje kako su pjesmu odlučili snimati uživo kako bi blues moment apsolutno zaživio, ali i kako bi zadržali zvučnu paletu karakterističnu za prethodne singlove.

 

“Palo nam je napamet da je zvukom približimo ostatku materijala Raketa, pa smo izvukli sav arsenal efekata, pozvali u pomoć Juru Ferinu i Pavla Miholjevića i taj blues malo premjestiili iz Texasa u sazviježđe Orion.” – nadovezuje se Ivana Starčević i nastavlja: “Jura i Pavle, naši producenti, su se savršeno uklopili u novi aranžman, tako da smo sa tri instrumenta i vokalom uspjeli snimiti pjesmu uživo.”

Ideja livea logično se pretočila i na snimanje video spota, gdje je svoj pečat dao redatelj i snimatelj Antonio Bronić.
“Kako smo odustali od nasnimavanja kanal po kanal, logično se nametnula ideja da i video bude takav, zapravo da dokumeniramo tu izvedbu kakva je bez prevelikih zahvata. Ogromno HVALA Antoniu Broniću koji je sve odradio savršeno i bio beskrajno strpljiv za naše glazbene, tehničke i ostale mušice.” – zahvaljuje se Vladimir Mirčeta.
YOUTUBE: https://youtu.be/4I__xC_870A
STREAMING: https://bfan.link/u-grad-si-stigao