U2 ima najprodavaniji strani album u Hrvatskoj od 3. siječnja 2018

Po prvi puta od 3. siječnja 2018., grupa U2 ima najprodavaniji strani album u Hrvatskoj. U pitanju je izdanje Songs of Surrender (Universal Music Group/Universal Music Hrvatska), na kojem je objedinjeno novo čitanje 40 pjesama iz bogate diskografije irskog sastava.

Ideja o reinterpretaciji pjesama poput With or Without You, Where the Streets Have No Name, Sunday Bloody Sunday, Beautiful Day i ostalih nastala je za vrijeme svjetske zdravstvene krize, tijekom koje je frontmen Bono Vox pisao svoje memoare. Bonova biografija Surrender: 40 Songs, One Story zamišljena je u 40 poglavlja, nazvanima po singlovima odabranima za Songs of Surrender.

Pjesme su snimljene u verziji stripped down s gudačima i akustičnim instrumentima, a među sudionicima snimanja nalazi se i hrvatski violončelist Stjepan Hauser. Osim fizičkog izdanja, biografija Bona Voxa dostupna je i kao audio knjiga koju osobno čita Bono Vox, a ispod njegovog glasa za svako poglavlje mogu se čuti nove verzije pjesama.

U sklopu obilježavanja objave ploče s reinterpretacijama nekih od najpoznatijih singlova, diskografske kuće Island Music i Interscope pokrenule su projekt U2SOS40, kako bi ovih 40 pjesama dobile nastavak u obliku novih priča. Radi se o projektu za koji je 40 umjetnika i kreatora sadržaja na društvenim mrežama dobilo poziv da kreiraju sadržaj od 60 sekundi. Pri tome, svaki vizual je upotpunjen isječkom pjesme s novog albuma, a svaki stvoreni sadržaj bit će objavljen na društvenim mrežama pod oznakom #U2SOS40.

Članice južnokorejske skupine TWICE nalaze se na drugom mjestu s novim EP-jem Ready To Be (JYP Entertainment), dok je treća pozicija pripala Vanu Morrisonu za ploču Moving on Skiffle (Universal Music Group/Universal Music Hrvatska). Prošlotjedni broj jedan, grupa Gorillaz s albumom Cracker Island (Parlophone/Dancing Bear) boravi na četvrtom mjestu, a Top 5 zatvara izdanje La Femme (Matrix Musik) sastava Karlowy Vary.

Novosti na  stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na :

Top lista prodaje_strana_12. tjedan