“Za nas, 30 godina – 40 hitova”, dvostruka kompilacija Maje Blagdan u prodaji

Maja Blagdan ove godine obilježava 30 godina svog diskografskog rada, a tim povodom objavljena je kompilacija “Za nas, 30 godina – 40 hitova” koja je od danas službeno u prodaji.
Ova je dvostruka kompilacija namjerno čekala baš ovaj datum jer je objavljena uoči 25. ožujka, imendana svih Maja.
Pjevačica božanskog glasa, kako joj tepaju mediji, odlučila je nakon duže pauze ponovo ući u studio i snimiti nove pjesme u čemu će joj pomoći autorski tim Ines Prajo i Arjana Kunštek, a kompilacija njenih najvećih hitova dobar je podsjetnik na jednu od blistavih pjevačkih karijera. Svoje je zvjezdane trenutke Maja doživjela u razdoblju od 1992. godine i prve nagrade stručnog žirija na Zagrebfestu za pjesmu “Santa Maria” te nastupa na Eurosongu 1996. godine s pjesmom Zrinka Tutića “Sveta ljubav” s kojom je osvojila četvrto mjesto na najpopularnijem europskom glazbenom natjecanju.

Veliki hit i nenadmašna Majina interpretacija priskrbili su Maji Porin u kategoriji Najbolja ženska vokalna izvedba. Upravo je uz jaku skladateljsku podršku Zrinka Tutića, Maja Blagdan postala miljenica publike, a njegovim pjesmama započinje niz uspješnica odabranih za ovu kompilaciju, poput već spomenute “Sveta ljubav”, “Jedini moj”, “Bijele ruže” i ostalih. Na ovoj se kompilaciji nalazi i skladba “Vino i gitare”, autora Stipice Kalogjere i Arsena Dedića nakon koje je Maja osvojila svoj prvi Porin u kategoriji Najbolji novi izvođač. Nakon što je festivalske pozornice zamijenila duhovnim i objave sedam studijskih albuma, Maja je objavila i album “Put, istina i život” sa Zlatkom Sudcem i Ivanom Puljićem na kojem se ističe pjesma “Maria”, skladba koja objedinjuje Majinu vrhunsku interpretaciju i snažnu emotivnu poruku.