“Warszawa ’81” četvrti tjedan najprodavanije izdanje

Zapis koncerta grupe Električni orgazam Warszawa ’81 (Croatia Records) i dalje se nalazi na broju jedan Top-liste prodaje domaćih albuma. Koncertno izdanje beogradskog sastava broji svoj ukupno četvrti tjedan na vrhu.
Splitski reper Vojko V ostao je na drugom mjestu s albumom Dvojko (Croatia Records). Ivica Pepelko ima dva izdanja među pet najprodavanijih – Svatko ima život jedan (Croatia Records) na broju tri i 50 originalnih pjesama (Croatia Records) na četvrtoj poziciji. Maja Blagdan zatvara Top 5 s kompilacijom Za nas, 30 godina (Croatia Records).
Osim što je prvo izdanje s četiri tjedna na vrhu Top-liste prodaje u 2023. godini, koncertni album Warszawa ’81 je prvi studijski naslov nakon ploče Ravno do dna (Croatia Records) sastava Azra s četiri tjedna na prvom mjestu.
Reizdanje kultnog koncertnog albuma grupe Azra, snimljenog u klubu Kulušić, boravilo je na vrhu Top-liste prodaje od 14. rujna do 5. listopada 2022. godine.
Isto tako, Warszawa ’81 omogućila je sastavu Električni orgazam njegov najdulji boravak na vodećoj poziciji prodajnih rezultata.


Ovoga tjedna lista bilježi 12 promjena. Među najprodavanijim izdanjima po prvi puta su se našla dva albuma.

Doajen tradicionalne vojvođanske glazbe Zvonko Bogdan ostvario je najviši novi ulaz (broj 10) s live pločom Bez tambure nema pjesme (Croatia Records). Time se Zvonko pojavio na listi po prvi puta u šest godina.

U pitanju je dvostruko koncertno izdanje s nastupa u sklopu festivala Zlatne žice Slavonije u rujnu 2022. Na koncertu je izveo više od 40 pjesama, što svojih originalnih, što tradicionalnih iz Vojvodine, što obrade naslova drugih izvođača.

Bez tambure nema pjesme je prvi album tamburaške glazbe koji je ušao kao novitet na Top-listu prodaje od 15. veljače 2022. godine. Tada su među najprodavanije ušla dva naslova – Tamburaški amanet (Tri dukata mala) (Croatia Records) u izvedbi TS Žeteoci (broj 27) i Nebo iznad Slavonije (Croatia Records) sastava Šokci (broj 35).

Na broju 40 Top-liste prodaje debitiralo je izdanje Zorana Šerbedžije Dobar ili loš (Croatia Records). U pitanju je njegov prvi samostalni album, nakon što je ranijih godina svirao i surađivao s bendovima poput Valentino, Crvena jabuka i Bombaj štampa.

Ploča Dobar ili loš je prvi rock naslov kao novi ulaz u rezultatima mjerenja prodaje od 19. travnja i albuma grupe Neverne bebe Hodaj (Croatia Records).

Novosti na domaćoj  listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na :

Top-lista prodaje_domaća_16. tjedan