“Dino Dvornik” i dalje na vrhu Top-liste prodaje

Album Dine Dvornika Dino Dvornik (Croatia Records), originalno objavljen 1989. godine, i dalje je najprodavanije domaće izdanje u Hrvatskoj. S ovotjednim rezultatom, debitantski studijski naslov hrvatskog kralja funka bilježi treći tjedan na vrhu.

Električni orgazam ostao je na drugom mjestu s koncertnom pločom Warszawa ’81 (Croatia Records). Novi album grupe Daleka obala Kao sad (Dancing Bear) trećom pozicijom ostvario je svoj najbolji plasman na listi, dok na broju četiri boravi zapis koncerta sastava Goran Bare & Majke Live at Dom sportova (Croatia Records). Krug pet najprodavanijih domaćih izdanja zatvara album Dvojko (Croatia Records) splitskog repera Vojka V.

Debi ploča Dine Dvornika postala je četvrti studijski naslov s tri ili više tjedana boravka na vrhu tijekom 2023. godine. Osim Dine Dvornika, minimalno tri tjedna proveli su Leb i sol (Kao kakao, Croatia Records), Vojko V (Dvojko) i Električni orgazam (Warszawa ’81).

Osim toga, izdanje Dino Dvornik je četvrti album koji je na vodeću poziciju Top-liste prodaje došao nakon objave reizdanja. Uz ovu ploču, kao i ranije spomenute Kao kakao i Warszawa ’81, nakon izlaska remastera je dva tjedna na broju jedan boravila Josipa Lisac s naslovom Dnevnik jedne ljubavi (Croatia Records).

Ovoga tjedna lista bilježi 16 promjena. Tri albuma našla su se među najprodavanija po prvi puta.

Na broju 6 debitirala je kompilacija Brane Likića Gold Collection (Croatia Records) i time ostvarila ovotjedni najviši novi ulaz.

Ova kolekcija sastoji se od 40 pjesama raspodijeljenih u dva dijela. Na prvom dijelu nalaze se pjesme koje predstavljaju Branu Likića kao skladatelja za druge izvođače, dok drugi dio prikazuje Branu Likića kao izvođača.

Ovaj bosanskohercegovački kantautor djeluje u glazbenoj industriji još od sedamdesetih, kada je svirao u više glazbenih sastava, među kojima je i Rezonansa. Ono što je karakteristika njegovih autorskih pjesama jest korištenje tradicionalnih instrumenata.

Među 40 odabranih naslova nalaze se i dvije pjesme – Čovjek s juga i Zakopčaj kaput hladno je – čije akustične verzije su korištene u američkoj seriji Seal Team.

EP Mama ŠČ! (Dallas Records) riječkog sastava Let 3, debitirao je na sedmom mjestu Top-liste prodaje. U pitanju je CD s originalnom verzijom singla Mama ŠČ! i četiri remiksa. Izdanje je objavljeno u sklopu promotivnih aktivnosti za Eurosong 2023., održanom u britanskom gradu Liverpoolu. Usporedbe radi, EP prošlogodišnje hrvatske eurovizijske uzdanice Guilty Pleasure (Croatia Records) u izvedbi Mije Dimšić je debitirao na 11. poziciji Top-liste prodaje (11. svibnja 2022.).

Pjesma Mama ŠČ! je prva hrvatska predstavnica u finalu Eurosonga od 2017. godine. Još od pobjede na Dori 2023., singl Mama ŠČ! nije napustio Top 10 na listi HR Top 40, istodobno stvorivši atmosferu mogućeg dobrog plasmana. Na koncu, Let 3 je osvojio 13. mjesto u Liverpoolu, iako je imao sedmi najveći broj glasova gledatelja finala Eurosonga.

Nakon natjecanja, izdanje Mama ŠČ! se vratilo na broj jedan HR Top 40, a istodobno ga možemo naći na listama diljem svijeta. Tako su Let 3 ušli na liste na Islandu (Plötutíðindi, broj 37) i Litvi (broj 26), dok na digitalnom glazbenom servisu Spotify, gledajući od 1. svibnja i početka proba, bilježi rast od gotovo tri milijuna streamova (170%).

 

Koncertni album Music pub, live @ Lisinski (Croatia Records) ušao je među najprodavanije na desetoj poziciji.
Radi se o zapisu koncertne promocije kompilacije Music Pub – 30 godina (Croatia Records), održane u prosincu 2022. godine u maloj dvorani koncertnog zdanja Vatroslav Lisinski. Na koncertu nastupali su izvođači koje smo imali prilike često slušati u emisiji Music Pub pod voditeljskom palicom Zlatka Turkalja Turkija, izvevši svoje singlove, ali i obrade rado emitiranih pjesama.

 

Novosti na domaćoj  listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na :

Top-lista prodaje_domaća_20. tjedan