Hristinini “Usamljeni ljudi” – Uspavanka za otuđenost

Treći singl Hristininog debitantskog albuma “Bedem”, pjesma “Usamljeni ljudi”, nastajala je dvije godine.
Sazrijevala je zajedno s Hristinom na njezinom glazbenom putu, više je puta brušena što je pomoglo autorici da uhvati to ambivalentno stanje i pitanje u što više slojeva, a sa što manje riječi i sredstava.
Pjesma je svoj konačan oblik dobila u pet ujutro, u Hristininom malom stanu, u tišini i (ne)spokoju nesanice. U strahu da ne probudi susjede, odšaputala je stihove u mikrofon.

 

Darko Lukić postavio je temelje glazbenog aranžmana, a Andreja Stojić je senzibilitetom i atmosferičnim gitarama zaokružila ovu nestandardnu pjesmu. Marko Jović je baršunastim glasom odigrao ulogu muškog dijela “usamljenih ljudi”, a Filip Vlatković potpisuje delikatni miks i mastering kojim je pjesmu doveo do njezinog konačnog stanja.

Redatelj spota je Stefan Krasić, koji je pomogao Hristini da razradi scenarij koji je već neko vrijeme imala u glavi – iz blijede praznine i samoće u svjesnom, do raznobojne, tople povezanosti u nesvjesnom. Spot se snimao u SD Solutions studiju u Beogradu, a neizostavni dio spota bili su plesači igračke trupe Una Saga Serbica, među kojima je i Hristinina sestra Ana, kao i sjajni Djordje Babić i predivna balerina Marta Šumonja Ćirić.