Četvrti tjedan na vrhu za album “Dino Dvornik”

Hrvatski kralj funka Dino Dvornik i dalje je na vrhu Top-liste prodaje s albumom Dino Dvornik (Croatia Records). Time je ubilježio četvrti tjedan na prvom mjestu liste najprodavanijih albuma u Hrvatskoj.
Zapis koncerta grupe Električni orgazam Warszawa ’81 (Croatia Records) ostao je na broju dva, a na treće mjesto se popeo koncertno izdanje sastava Goran Bare & Majke Live at Dom sportova (Croatia Records). Daleka obala boravi na četvrtoj poziciji s albumom Kao sad (Dancing Bear), dok krug pet najprodavanijih zatvara ploča Treći svijet (Croatia Records) grupe Haustor.
Album Dino Dvornik postao je tek drugi koji je tijekom 2023. godine boravio četiri ili više tjedana na broju jedan Top-liste prodaje. Jedino izdanje s istim ostvarenjem u ovoj godini bilo je Warszawa ’81 grupe Električni orgazam.


Kada usporedimo ovogodišnje rezultate s prošlom godinom, protekle godine je drugi album s četvrtim tjednom na vodećoj poziciji ubilježen 10. kolovoza. U pitanju je bio naslov Treći svijet benda Haustor, koji je bio tek drugo izdanje nakon Lipanj, srpanj, kolovoz (Croatia Records) grupe Urban & 4 s minimalno četiri tjedna na vrhu.
Ovoga tjedna lista bilježi 18 promjena, od čega su se četiri naslova po prvi puta našla među najprodavanijima. Brojka od četiri nova ulaza najveća je od 29. ožujka (također četiri noviteta).

Najviši novi ulaz (broj 9) ostvarila je kompilacija grupe Fit The Best of – 40 godina (1982. – 2022.) (Croatia Records), objavljena netom nakon potpisivanja ugovora s diskografskom kućom Croatia Records.
U pitanju je kolekcija sa 16 pjesama koje je riječki sastav snimio u četiri desetljeća zajedničkog djelovanja. U tom razdoblju objavljena su dva albuma, čija traženost je omogućila je grupi Fit da se prometnu među najznačajnije bendove riječke glazbene scene.
Na broju 11 ušao je kantautor Marko Tomasović s izdanjem Život voli hrabre (Menart). Time je priznati skladatelj, inače autor preko 800 pjesama za brojne izvođače poput Olivera, Zdenke Kovačiček, Maje Šuput i Tereze Kesovija, po prvi puta ušao među 40 najprodavanijih.

Divlje Jagode se, sa zapisom koncerta iz Beograda MTS Arena: Live in Beograd (Croatia Records), nalaze na 13. mjestu. Radi se o snimci nastupa održanog 8. listopada 2022. povodom turneje za 45 godina karijere.

MTS Arena: Live in Beograd je prvo službeno live izdanje grupe Divlje jagode i prvo koje se našlo na listi nakon tri godine. Tada su Divlje jagode ušle među najprodavanije s albumom Jukebox (Croatia Records, preko 20 neuzastopnih tjedana na Top-listi prodaje).

Posljednji ovotjedni novi ulaz (broj 25) je izdanje Fadolinka 2.0 (Croatia Records) izvođačice Maje Milinković. Time se Maja Milinković našla na Top-listi prodaje po prvi puta nakon gotovo dvije godine i studijskog naslova Kaftan d’alma (Croatia Records).

Riječ je o nastavku albuma Fadolinka, objavljenog prije četiri godine. Glavna karakteristika ovog albuma jest spajanje glazbenih žanrova fado, karakterističnog za Portugal, i sevdah, koji je vezan uz naše područje. Time je album Fadolinka 2.0 prvi nakon više od pet godina koji je ušao na listu, a da se žanrovski veže za fado.

Novosti na domaćoj  listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na :

Top-lista prodaje_domaća_21. tjedan