Fit i dalje na vrhu Top-liste prodaje

Kompilacija grupe Fit The Best of – 40 godina (1982. – 2022.) (Croatia Records) i dalje se nalazi na vrhu Top-liste prodaje. Ovime kolekcija najpoznatijih singlova riječkog sastava bilježi drugi tjedan na broju jedan.
Debitantska ploča Dine Dvornika Dine Dvornika Dino Dvornik (Croatia Records) i dalje se nalazi na broju dva, a kompilacija CMC Festival Vodice 2023. (Croatia Records) se popela na treću poziciju. Album Dvojko (Croatia Records) splitskog repera Vojka V je četvrti najprodavaniji ovoga tjedna, a Top 5 zaključuje Gina s debijem U mojim tajnim notama (Aquarius Records).
Fit je prvi predvodnik Top-liste prodaje od Nine Badrić (Dani i godine (Best of 2014-2021), Aquarius Records, 29. prosinca 2021. i 5. siječnja 2022.) koji je s kompilacijskom pločom spojio dva uzastopna tjedna na vrhu.


Istodobno, zadnje kolekcijsko izdanje koje je bilo na broju jedan s minimalno dva neuzastopna tjedna jest Vrijeme ljubavi (Croatia Records) grupe Parni valjak. Ploča s posebno odabranim singlovima sastava Parni valjak boravila je na vodećoj poziciji ukupno tri tjedna (12. listopada i 30. studenoga 2022. te 18. siječnja 2023.).
Ovoga tjedna lista broji četiri promjene. Radi se o najmanjem broju promjena od izvještaja objavljenog 15. lipnja 2022., kada je lista ubilježila osam promjena. Kada gledamo raspon od 1. siječnja 2022. do danas, tek jednom je ubilježeno manje promjena (izvještaj od 2. veljače 2022. – jedna promjena).
Najviši novi ulaz (broj 13) ostvario je album Nenada Bacha Vrijeme i Zemlja (Scardona), originalno objavljen 2009. godine.

Radi se o materijalu snimljenim za vrijeme boravka Nenada Bacha u sastavu Vrijeme i Zemlja, koji je 1979. godine snimio prvi riječki rock LP. Pod utjecajem Vrijeme i Zemlja, u Rijeci je tijekom 80-ih nastao niz bendova koji su obilježili riječku rock scenu.

Na 36. poziciji među najprodavanije je ušla ploča Reimitacija života (Dallas Records) grupe Zvijezde. Radi se o remakeu prvog albuma pod nazivom Imitacija života. U usporedbi s originalno objavljenim materijalom, snimke na izdanju Reimitacija života imaju novi aranžman i produkciju, čime su one dobile na suvremenosti i punoći zvuka.

Novosti na domaćoj  listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na :

Top-lista prodaje_domaća_25. tjedan