Glazbeni festival “Pjesme Podravine i Podravlja” (Pitomača) dvostrukim CD izdanjem obilježava 30 godina postojanja

Poznati festival novoskladane podravske pjesme ove godine obilježava svojih trideset godina postojanja.Direkcija festivala odlučila je za tu prigodu napraviti dva izdanja. Jedno se zove “Naše pjesme našem zavičaju”, a drugo je ovogodišnje festivalsko izdanje s pjesmama koje će biti izvedene ovog vikenda na festivalskoj pozornici.
Na prvom izdanju s 45 pjesama, na dva CD-a, nalaze se pjesme petero najplodonosnijih autora Podravine, nastalih u zadnjih trideset godina. Drago Britvić, Marijan Jergović, Vladimir Smiljanić, Rajko Stilinović i Božica Jelušić su autori koji su svojim pjesmama obilježili ovaj festival. Vladimir Smiljanić obilježit će i prigodnim koncertom pedesetu godišnjicu svog umjetničkog stvaralaštva.


Najpoznatiji vokalni solisti i sastavi tamburaškog miljea svojim su izvedbama obilježili ovaj festival. Na izdanju “Naše pjesme našem zavičaju” pjevaju: Vice Vukov, Krunoslav Kićo Slabinac, Štef Jeršek, Marta Nikolin, Boris Ćiro Gašparac, Lampaši, Željko Sesvečan, Podravski mužikaši, Dike i mnogi drugi. Ova autorska i pjevačka imena svakako su garancija vrhunske kvalitete cijelog albuma.
Drugi album je redovno festivalsko izdanje “Pjesme Podravine i Podravlja” (Pitomača 2023.). Na njemu se nalazi dvadeset i jedan novi singl stvaran u duhu tradicionalne podravske pjesme. Od poznatih izvođača nastupaju: Boris Ćiro Gašparac, Šima Jovanovac, Cecilija, Dražen Žanko, Gordana Ivanjek Tušek, Viktorija Kulišić Đenka, Hrvoje Hegedušić i još mnogi.
Nesumnjivo je da su se organizatori festivala ove godine potrudili obilježiti svoj jubilej s dva izrazito bogata izdanja. Osim toga, ovaj se vikend u Pitomači, uz festival održavaju brojni koncerti, izložbe i druga događanja, a za posjetitelje je u ponudi i vrhunska gastronomska ponuda popraćena odličnim zabavnim programom.