Lačni Franz predvodnik Top-liste prodaje stranih albuma

Lačni Franz s izdanjima Ikebana (Helidon, broj jedan) i Adijo pamet (Helidom, broj dva) novi je predvodnik Top-liste prodaje stranih albuma. Time je slovenski sastav predvođen Zoranom Predinom postao prvi izvođač iz Slovenije na vrhu liste najprodavanijih stranih naslova u Hrvatskoj.

Ikebana i Adijo pamet su prve dvije LP ploče benda Lačni Franz, originalno objavljene 1981. i 1982. godine i nedavno remasterirane. U pitanju su dva od pet albuma s kojima je Lačni Franz obilježio plodno petogodišnje diskografsko razdoblje na početku karijere.

Prošlotjedni vodeći, izdanje Shadow Kingdom (Columbia/Menart) kantautora Boba Dylana nalazi se na trećem mjestu, a na četvrtoj poziciji boravi kompilacija grupe Pet Shop Boys Smash (The Singles 1985-2020) (Parlophone/Dancing Bear). Krug pet najprodavanijih stranih izdanja ovoga tjedna zatvara bend Foo Fighters s pločom But Here We Are (Roswell Records/RCA Records/Menart).
 
Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 12. lipnja do 18. lipnja 2023., a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.

Novosti na  stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na:

Top lista prodaje_strana_25. tjedan