Salto Guru osvjetljavaju put prema Splitskom Festivalu pjesmom “Lanternist”

Sedmeročlani sastav Salto Guru ove subote, 1. srpnja, predstavit će se na Splitskom Festivalu sa pjesmom “Lanternist” koja govori o svjetioničaru i njegovom promišljanju o svojoj ulozi u životima pomoraca. Priča je to o čovjeku koji ima potrebu pomoći i kada je mu se čini da je već izgubio volju, a melodijom i pričom odvest će vas u melankoličan suton babljeg ljeta.
“Splitski festival odavno je postao dio identiteta grada te njegove prepoznatljivosti. Ugraditi barem mali dio sebe u njegovu matricu velika je čast! Pjesma je inspirirana profilnom fotografijom našeg prijatelja lanterniste na jednoj od društvenih mreža”, rekao je talentirani sastav te poručio: “Salto unaprijed i salto unazad vas uvijek dovedu na isto mjesto!”


Vrhunski video spot iz kreativne kuhinje Milana Latkovića prati svjetioničara na njegovom putu ka spoznaji svoje važnosti nautičarima te kroz mračno i melankolično okruženje dodatno ističe važnost svijetla. Scene je odlično montirao Vojan Koceić.
Salto Guru bend je sa sedam članova koji funkcionira na relaciji Split – Zagreb. Uz instrumentalnu bazu bubnja, bass gitare i gitare čije uzde drže Marin Koceić, Ivan Ivanišević, te Vojan Koceić, tu je još i blok od četiri vokala koji čine Dino Purić, Andro Rivier, Nikola Colnago i Mario Alajbeg. S radom započinju krajem 2021. g. i ubrzo se s pjesmom “Dalje od nje” prezentiraju na 69. Zagrebačkom Festivalu. Veći dio benda je do prije koju godinu bio okupljen u grupi Libar koja je iza sabe ostavila uspješnice kao šta su: “Glasnije”, “Kapi”, “Čuvaj me” i “Dite”, koja je na Šibenskoj šansoni 2010. odnijela čak tri nagrade i uskoro postala himna mnogih zaljubljenika u more.

Spot za singl “Lanternist” gledajte na YouTubeu.