HTV2 predstavlja čarobni koncert Daleke obale u Domu sportova iz 2022. godine

Značajan trenutak u karijeri Daleke obale odvio se 23. travnja 2022. godine u zagrebačkom Domu sportova kada su nezaboravnim koncertom pred mnogobrojnom publikom započeli niz nastupa za pamćenje. Time su se upisali u povijest hrvatske glazbe kao jedan od sastava s najuspješnijim povratkom na scenu nakon čak dva desetljeća kreativne stanke.

Ovaj čaroban trenutak zabilježila je diskografska kuća Dancing Bear, a nešto više od godinu dana od nastupa i objavljenih CD/DVD live izdanja, fenomenalni koncert “Noć je prekrasna – Dom sportova – Zagreb 2022” gledamo i na malim ekranima u udobnosti vlastitog doma! HTV2 će u subotu 29. srpnja te nedjelju 30. srpnja premijerno prenijeti snimku koncerta za pamćenje ovogodišnjih dobitnika prestižne nagrade Porin.

”Mi, uz naše goste, dajemo publici i publika daje nama, zapravo svi uživamo i to se na ovim snimkama jasno vidi. Prelijevaju se fantazmagorije, sjećanja i nepobitan užitak trenutka. Kroz pjesme plove brodovi, prolaze djevojke bivše i sadašnje, bude se morske vile i zapljuskuju valovi. Nepogrešiv je osjećaj kako nikad neće biti kao sad. Ukratko: noć je prekrasna!”, romantično je opisao ovo izdanje bubnjar sastava Daleka obala, Zoran Ukić.
”Nerijetko bi moja sjećanja na neki koncert bila maglovita, no onda bi moj sugovornik iznio gomilu detalja i osvježio mi sjećanja. No evo, ova bogata snimka s 39 odsviranih pjesama ostat će svima nama kao vječno sjećanje na taj dan kojem ćemo se lako vratiti jednostavnim klikom, a nove pjesme poput ‘Kao sad’, ‘Cvijet’, ‘Od tebe ća’, ‘Lipi dani’…stvarat će nova sjećanja za buduće susrete”, ističe basist Boris Hrepić.

Prvi dvoranski povratnički koncert ostao je u sjećanju kao dokaz neraskidive veze ‘dalmatinskih Rolling Stonesa’ i publike. Bogata set lista predstavljena je uz vrhunsku rasvjetu, razglas, organizaciju i, naravno, pozitivno svirački nabrijan bend, koji će nas držati na nogama i tjerati u glasnu pjesmu unutar vlastita četiri zida 29. i 30. srpnja.

Na pozornici im se pridružio i dugogodišnji prijatelj Neno Belan (el. i ak. gitara, vokal i prateći vokal), a posebno se istaknula i naslovna pjesma ”Noć je prekrasna” koju je Daleka Obala izvela kao krunu velebnog nastupa u Domu sportova, čija se energija i duh naprosto prelijevaju kroz snimku.

”Izvrsno je zabilježena atmosfera koja je vladala na koncertu, gdje mi i publika jedni druge ‘dižemo’, što je odnos na kojem počiva rock’n’roll. Ovo mi je drag podsjetnik na te lijepe trenutke, i poticaj za iduće koncerte, jer takvog ‘feelinga’ nikad dosta”, zaključuje Jadran Vušković, gitarist Daleke obale.

Album “Live Dom Sportova 2022” poslušajte OVDJE