Mirko Švenda Žiga predstavlja spot za pjesmu “Duša s tobom”

Najpopularniji pjevač Međimurja, Mirko Švenda Žiga, nakon kraće stanke krenuo je u nove glazbene avanture.
Naime, snimio je spot za pjesmu “Duša s tobom”. Ova pjesma je ujedno i najava novog albuma koji će u jesen ugledati svjetlo dana. Žiga je odlučio sve pjesme na albumu otpjevati na kajkavskom dijalektu što mu uopće nije teško jer je rođen u Međimurju, u kraju gdje je kajkavski idiom zapravo materinji jezik.
Glazbu i tekst za pjesmu potpisuje Nenad Ninčević, a aranžman je napravio Toni Eterović. Ovaj uigrani duo svakako je garancija kvalitete u svakom segmentu ovog singla. S puno dobre mjere i ukusa pogođena je atmosfera cijele pjesme, odnosno, osjeća se jedna nova brazda u kajkavskoj modernoj novoskladanoj glazbi. Cijela produkcija zvuči vrlo moderno i svježe, a Žiga je i ovom prilikom vokalno zablistao i svojom je izvedbom podigao pjesmu na vrlo zavidan nivo. Snimatelj i producent spota je Josip Pokupec (Hit Studio), dok je režiju spota osmislio sam Žiga.

Spot je prepun prekrasnih kadrova cijeloga Međimurja koje je Žiga opisao ovim riječima:
“Spot je sniman na lokacijama po cijelom Međimurju, na Mađerkinom brijegu, na mlinu na Muri, starom gradu Zrinskih, kao i na samom ušću dviju rijeka koje se spominju u pjesmi- Mure i Drave, a radnja spota govori o prisjećanju na moje djetinjstvo koje sam provodio upravo na spomenutim rijekama. Posebno mi drago što smo snimili, nažalost, zadnje primjerke međimurskog konja, autohtone hrvatske pasmine. Dva dječaka koji glume u spotu igrajući igru ‘palčekovanje’ su moji unuci Matija i Adrian Švenda. Palčekovanje je bila glavna igra mojega djetinjstva, i naravno susjedov konj Gidran, kojeg sam obožavao timariti i jahati. I za jahanje i za palčekovanje je trebalo biti spreman i spretan, a što Matija i Adrian izvrsno ‘donose’ u spotu. Ovaj spot je zanimljiv kratki film.”

Nema sumnje da je Mirko Švenda pronašao svoj novi glazbeni kolosjek, te zasigurno možemo očekivati još Žiginih novih i dobrih pjesama te zanimljivih videospotova.