U prodaji je album “Gold Collection” proslavljenog skladatelja Tea Trumbića

U ediciji “Gold Collection” objavljena je dvostruka kompilacija poznatog splitskog skladatelja i tekstopisca Tea Trumbića.
Puno priča pretočeno je u glazbu, a njih 42, nalaze se na ovom izdanju – “Ča će mi Copacabana”, “Ni samba, ni rumba, ni cha cha cha”, “Bacit ću mandolinu”, “Cvrčak, cvrči Ane”, “Ne tuguj Dalmacijo”, “Mila majko ide brod”, “Brod bez luke”, “Doviđenja, prijatelji”, “Nela”, “Lutalica” i brojne druge.
“S lakoćom, uz gitaru, bilježeći pjesme svojim glasom na kasete uz stari kasetofon s nepogrešivim osjećajem za hit. Mnogi pjevači su baš s njegovom skladbom ušli u svijet estrade na velika vrata, da spomenem samo Mladena Grdovića i ‘Bacit ću mandolinu’. Naizgled lake kompozicije s dva do tri akorda postale su veliki hitovi”, napisala je Sanja Trumbić.


Popis glazbenika koji su otpjevali Teove pjesme prilično je impresivan, a neki od njih su Oliver Dragojević, Mišo Kovač, Tereza Kesovija, Mladen Grdović, Zlatko Pejaković, Libertas, Đorđi Peruzović, Ivo Pattiera, Milo Hrnić, Jasmin Stavros i Dalmatinskog Magazina.

Početak Trumbićeve karijere obilježio je sastav VIS Dioklecijani s kojima je neko vrijeme svirao po noćnim klubovima u Njemačkoj. Veliki glazbeni korak bio je Splitski festival 1974. godine gdje se prvi put pojavio s pjesmom “Ča će mi Copacabana” kao autor glazbe. Pjesma u izvedbi Olivera Dragojevića odnijela je pobjedu na Festivalu, i otada pa do danas traje posebna ljubav između Splitskog festivala i Trumbića.

“I da se vratimo na početak, na onu Copacabanu, na onaj prvi pokušaj zapisa melodije, na onaj prvi uspjeh. Rekao mi je jednom prigodom: Gorane, ja sam tu melodiju sanjao! I ja vjerujem u to. Prave melodije su san. I kad se taj san ostvari u stvarnom životu to nazivamo muzikom”, napisao je u predgovoru Goran Pelaić.