“Bolero” i dalje na vrhu Top-liste prodaje, dva albuma debitirala među najprodavanijima

Remaster albuma Bolero (Croatia Records) grupe Haustor treći tjedan zaredom je najprodavanije izdanje u Hrvatskoj.
Tamburaški sastav Žeteoci došao je na broj dva Top-liste prodaje sa studijskim naslovom Tamburaški amanet (Croatia Records), a na trećem mjestu nalazimo kompilacijski LP Miše Kovača 25 Greatest Hits (Croatia Records). Kolekcija najvećih hitova u izvedbi Massima Zaustavi vrijeme (Aquarius Records) boravi na četvrtoj poziciji, dok Top 5 zaključuje još jedna kompilacija. U pitanju je The Best of – 40 godina (1982. – 2022.) (Croatia Records) riječke grupe Fit.

Ploča Bolero postala je šesto izdanje s tri ili više tjedana na vrhu domaće Top-liste prodaje u 2023. godini. Osim grupe Hit, više od tri tjedana imali su Fit (The Best of – 40 godina (1982. – 2022.)), Vojko V (Dvojko, Croatia Records), Električni orgazam (Warszawa ’81, Croatia Records) Dino Dvornik (Dino Dvornik, Croatia Records) i Leb i sol (Kao kakao, Croatia Records).
Kada se uzmu u obzir samo reizdanja, remaster albuma Bolero je treći ponovno objavljeni naslov ove godine s minimalno tri tjedna na vodećem mjestu. Osim toga, LP Bolero je drugi album sastava Haustor s tri tjedna na prvom mjestu, nakon ploče Treći svijet protekle godine.Ovoga tjedna lista bilježi 10 promjena, od čega su dva naslova debitirala među najprodavanijima.

 

Najviši novi ulaz (broj 28) ostvario je Marko Govorčin s pločom Tribute to Ivo Robić (Croatia Records) te time debitirao na Top-listi prodaje. Ovo je ujedno prvi tribute album koji je ušao na listu ove godine i 75. izdanje koje je ušlo među najprodavanije kao najviši novitet.

Radi se o kolekciji snimaka s akustičnim izvedbama uspješnica popularnog hrvatskog pjevača, čija 100. obljetnica rođenja se obilježava ove godine. Za ovaj album odabrano je deset singlova iz bogate karijere Ive Robića. Među njima je i nekoliko snimaka na njemačkom jeziku kako bi odali počast uspjesima Ive Robića na njemačkom tržištu, a jedna od njih je i Morgen, s kojom je Ivo Robić boravio na listi Hot 100 magazina Billboard.

Ranije ove godine, među najprodavanije ušla su dva LP-a s pjesmama Ive Robića. Riječ je o kompilaciji Antologija (Croatia Records, broj 35 polugodišnje Top-liste prodaje) i albumu Pjeva vam Ivo Robić (Croatia Records, broj 9 polugodišnje Top-liste prodaje).

Na 29. mjestu prodajnih rezultata ušli su sastav 4 Tenora i Šibenska narodna glazba s live izdanjem Tvrđava sv. Mihovila Live (Scardona). Time je album Tvrđava sv. Mihovila Live, snimljen u Šibeniku 30. kolovoza 2022., prvi zapis koncerta koji je ušao na Top-listu prodaje kao novi ulaz od snimke nastupa grupe Električni orgazam En vivo en la Fabrica (Croatia Records, 9. kolovoza). Isto tako, Četiri tenora pojavili su se među najprodavanijima prvi puta nakon pet godina i live ploče U Lisinskom (Scardona).

Na rasprodanom koncertu održanom prije točno godinu dana, 4 Tenora i Šibenske narodne glazbe su predstavili nove aranžmane brojnih pjesama svog koncertnog repertoara. Osim uspješnica 4 Tenora, publika na nastupu je mogla čuti obrade brojnih svjetskih hitova izvođača poput Princea, Stinga i Toma Jonesa, a za posebni koncertni aranžman pobrinuo se orkestar pod ravnanjem Damira Marušića.

Novosti na domaćoj  listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na : 
Top-lista prodaje_domaća_34. tjedan