Pjesma “Nemoj” osmi tjedan na vrhu HR Top 40

Singl Nemoj (Tonika/Aquarius Records) kojeg izvode Nina Badrić i Petar Grašo i dalje je najemitiraniji u Hrvatskoj. Suradnja Nine i Petra bilježi svoj osmi tjedan na vrhu liste HR Top 40.
Duet Ajmo u đir (Dallas Records/Croatia Records) boravi na drugom mjestu, a na broju tri nalazimo Parni valjak i Igora Drvenkara s pjesmom Bogati će pobjeći na Mars (Croatia Records). Prljavo kazalište je ušlo među najemitiranije na četvrtu poziciju (Makni se, Houra Group/IDM Music), dok Top 5 zaključuju Igor Delač i Anonimo (Laganini, Croatia Records).
HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 14. kolovoza do 20. kolovoza 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Nina Badrić i Petar Grašo i dalje predvode HR Top 40
S ovotjednim rezultatom, balada Nemoj je prva pjesma ove godine s minimalno osam tjedana na vrhu. Time je po prvi puta nakon devet mjeseci jedna snimka spojila osam uzastopnih tjedana na broju jedan. Zadnje izdanje koje je bilo na vrhu minimalno osam puta bilo je Javi se kad stigneš (Dallas Records) grupe Vatra.

Istodobno, pjesma Nemoj je prva snimka Petra Graše s osam tjedana na vodećoj poziciji od Voli me (Tonika, od 25. ožujka do 13. svibnja 2019.) te četvrto izdanje Nine Badrić s osam tjedana na prvom mjestu nakon Dani i godine, Rekao si i Ja još uvijek imam istu želju. Osim toga, od navedena četiri singla Nine Badrić s dugotrajnim stažem na vrhu, tri snimke su bile najemitiranije tijekom ljetnih mjeseci (Rekao si, Ja još uvijek imam istu želju i Nemoj).

Makni se (Prljavo kazalište) jedini je ovotjedni novitet
Ovoga tjedna lista bilježi tri promjene, od čega je jedna snimka debitirala među 40 najemitiranijih.
U pitanju je singl sastava Prljavo kazalište Makni se, koja je ušla na četvrto mjesto liste. Time je pjesma Makni se ostvarila drugi najbolji novi ulaz za zagrebački bend od uspostavljanja liste HR Top 40. Od 2014. do danas, samo dvije pjesme grupe Prljavo kazalište su ušle na listu, a u pitanju su Tamni slapovi (Hit Records, broj 8 u izvještaju od 24. ožujka 2014.) i Stare navike (Houra Group/IDM Music, broj 3 u izvještaju od 10. travnja 2023.).
Za razliku od balade Stare navike, Makni se je snimka bržeg ritma i opisana kao „svojevrsna psihoanaliza“ i osvrt i refleksija „na sve što se zbiva oko nas“.
S ulaskom singla Makni se, ali i daljnjim boravkom pjesme Stare navike (broj 12), Prljavo kazalište je među četiri izvođača s dvije snimke na HR Top 40. Osim sastava Prljavo kazalište, dvije pjesme među 40 imaju Parni valjak i Igor Drvenkar (Bogati će pobjeći na Mars, broj 3 i Moja glava, moja pravila, broj 24), Zorica Kondža (Jubavi svitlo sa Jacquesom Houdekom, Menart/Hit Records, broj 14 i Nemirno srce, Hit Records, broj 36) i Miach (SMS, Aquarius Records, broj 27 i NLO s Hiljsonom Mandelom, Aquarius Records, broj 34).

Svojim povratkom među 40, titulu najizdržljivijeg singla ovoga tjedna ima duet Miach i Hiljsona Mandele NLO, koji bilježi svoj 48. tjedan emitiranja. Ovo je ukupno četvrti puta da je NLO najizdržljivija snimka na listi HR Top 40 (3. srpnja, 31. srpnja i 14. kolovoza).

Prošlotjedni novi ulaz, pjesma Golube moj (Bruno Filipović, Dallas Records) ostvarila je najveći pomak ovoga tjedna. S prošlotjedne 30. pozicije, singl Golube moj je došla na ovotjednu 19. poziciju, ostvarivši skok od 11 mjesta.

Prema podacima slušanosti po regijama, balada Nemoj u izvedbi Nine Badrić i Petra Graše predvodi svih šest regija – Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Primorje, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.