The Ballad of Darren  britanskog benda Blur nova je predvodnica strane Top-liste prodaje

Ploča The Ballad of Darren (Parlophone/Dancing Bear) britanskog benda Blur nova je predvodnica strane Top-liste prodaje, postavši peto izdanje na vrhu u isto toliko tjedana. U pitanju je ukupno deveti studijski naslov grupe Blur i prvi nakon osmogodišnje stanke.

Ovim rezultatom, frontmen sastava Damon Albarn je bio na vrhu liste najprodavanijih stranih izdanja u ovoj godini s dva različita benda u 2023. godini. Ranije ove godine, kao dio projekta animiranog benda Gorillaz 2-D, Albarn je bio najprodavaniji strani album u Hrvatskoj u dva navrata (Cracker Island, Parlophone/Dancing Bear).

Ploča American Life (Warner Music/Dancing Bear) kraljice popa Madonne, originalno objavljena 2003. godine, vratila se među najprodavanije i to na drugoj poziciji, a treće mjesto pripalo je sastavu Depeche Mode (Memento Mori, Columbia/Menart). Na broju četiri nalazimo južnokorejski boyband Stray Kids (5-star, vol.3 [ver. C], JYP Entertainment), a krug pet najprodavanijih zaključuje The Smiths (The Smiths, Warner Music/Dancing Bear).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 7. kolovoza do 13. kolovoza 2023., a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.

Novosti na  stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na :

Top lista prodaje_strana_33. tjedan