Klapa Munita objavila novi album “Vratit će se naša dica” i najavila veliki obljetnički koncert u Zadru

Zadarska Klapa Munita započela je svoju glazbenu avanturu u proljeće 2013. godine.
Od samog početka nastojali su njegovati izvornost i tradiciju koji su obilježje klapskog pjevanja. Na tom putu ustraju i danas, a u proteklih deset godina dokazali su se kroz višestruko sudjelovanje u finalima Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, pobjede na mnogim a cappella klapskim festivalima poput Klape Gospi Sinjskoj ili Festivala klapa u Posušju, te sudjelovanje na nebrojenim susretima klapa diljem Hrvatske. Kao plod njihovog rada 2015. godine izašao je a cappella CD pod nazivom “Za šaku Munite”. Međutim, Klapa Munita je od samih početaka svog djelovanja pokazivala sklonost i prema drugim oblicima glazbenog djelovanja, tako unazad deset godina snimaju i moderne klapske pop zabavne pjesme te također sudjeluju na brojnim festivalima zabavne glazbe, a rezultat tog rada je upravo ovaj album.

 

Novi album klapa će promovirati na velikom obljetničkom koncertu povodom obilježavanja 10 godina glazbenog djelovanja koji će održati 9. studenog u HNK Zadar. Na pozornici će im se pridružiti i glazbeni gosti čija imena članovi klape za sada čuvaju kao iznenađenje.

“Datum izlaska albuma – 11. 9., pratiti će i koncert povodom 10 godina Munite, koji će se održati u zadarskom HNK, s datumom simbolično povezanim sa izlaskom albuma – dakle 9. 11. Na tom koncertu predstaviti ćemo sve pjesme s albuma, imat ćemo i neke goste i puno iznenađenja, stoga ovim putem pozivamo sve u Zadar, da dođu s nama proslaviti naš rođendan i izlazak našeg novoga albuma”, pozivaju iz klape na obljetnički koncert.

Klapa Munita – Snovima ću tvojim proći (Official vide