HR Top 40: Damir Kedžo na vrhu, tri nove pjesme ušle na listu

Damir Kedžo s pjesmom Sreća to je kada te imam (Croatia Records) je preuzeo vrh liste HR Top 40. Time je novi singl Damira Kedže postao 10. izdanje na vodećem mjestu liste najemitiranijih u ovoj godini.
Vanna (Navika, Croatia Records) se vratila na drugu poziciju, dok na broju tri nalazimo grupu Vatra s pjesmom Meni treba tako malo (Dallas Records). Preostale dvije pozicije među pet najemitiranijih zauzimaju dva ovotjedna noviteta – Ono nešto (Marko Škugor i Danijela Martinović, Zvuci Mediterana, broj 4) i Bejbe (Mia Dimšić, Croatia Records, broj 5).
HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 16. do 22. listopada 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.


Damir Kedžo je došao na vrh HR Top 40 nakon tri godine i sedam mjeseci. Godine 2020., Damir Kedžo je predvodio listu najemitiranijih tri tjedna s dvije snimke – Poljubi me sad (Croatia Records, 13. siječnja) i Divlji vjetre (Croatia Records, 16. ožujka i 6. travnja).

Ukupno gledajući, singl Sreća to je kada te imam je peta pjesma Damira Kedže na prvom mjestu od uspostavljanja liste HR Top 40. Osim tri navedena naslova, na vrhu HR Top 40 još su boravile snimke Sve u meni se budi (feat. Zsa Zsa, Hit Records, šest tjedana, 2017.) i Vidi se izdaleka (Croatia Records, dva tjedna, 2019.).

Istodobno, Damir Kedžo je treći samostalni izvođač na prvoj poziciji rezultata mjerenja emitiranja u 2023. godini, nakon Massima (Zamisli, Aquarius Records) i Igora Delača (Šta da radim, Croatia Records).

Ovoga tjedna lista bilježi četiri promjene. Među najemitiranijima prvi puta su se našle tri snimke, od čega su dvije ostvarile ulaz u Top 5.

Najviši novi ulaz ostvarila je suradnja Marka Škugora i Danijele Martinović Ono nešto (Zvuci Mediterana, broj 4). Ovim rezultatom, Marko Škugor se našao u rezultatima mjerenja emitiranja prvi puta nakon četiri mjeseca (Kad Bog nas u jedno spaja, Zvuci Mediterana), dok Danijela Martinović bilježi prvi ulaz među najemitiranije od pjesme Vjerujem ljudima (Hit Records).

Osim u radijskom eteru, duet Ono nešto bilježi veliki interes i na YouTubeu. Otkako je objavljena prije gotovo dva tjedna, singl Ono nešto nije izašla iz kruga pet najgledanijih glazbenih videa u Hrvatskoj te trenutno bilježi preko 626 tisuća pregleda.

Svoje mjesto među najemitiranijima našla je i nova pjesma Mije Dimšić Bejbe (Croatia Records, broj 5). Ovo je ukupno četvrti ulaz na HR Top 40 za Miju Dimšić u 2023. godini. Osim singla Bejbe, u rezultatima mjerenja emitiranja našle su se i snimke Stranac kojeg znam (Croatia Records), Ništa ili sve (Croatia Records) i Ajmo u đir (s Nenom Belanom, Croatia Records/Dallas Records, broj 29).

Kako se suradnja s Nenom Belanom još uvijek nalazi među 40 najemitiranijih, Mia Dimšić je među šest izvođača s dvije snimke na HR Top 40 (uz Prljavo kazalište, Parni valjak i Igora Drvenkara, Marka Kutlića, Nenu Belana i Jacquesa Houdeka).

Posljednji novitet ovotjednog HR Top 40 je izdanje Šta mi je? (Tonika) u izvedbi Tončija Huljića i Madre Badessa na 17. mjestu. Time su se Tonči Huljić i Madre Badessa našli na listi šest mjeseci nakon singla Žvaka (Tonika).

U pitanju je pjesma kojom Tonči Huljić i Madre Badessa kombiniraju svoj uobičajeni glazbeni žanr s r’n’b zvukom. U videospotu za singl Šta mi je? našli su se likovi iz ranijih spotova poput unuke (Baci oko na mene), Tonija (Guštam), mame (Inamorana) i Mare lude (Mare lude).

Natali Dizdar peti uzastopni tjedan ima najizdržljiviji singl u Hrvatskoj. U pitanju je izdanje Ocean (Aquarius Records, broj 35), koje bilježi svoj 33. tjedan mjerenja emitiranja. Najveći ovotjedni pomak (11 mjesta – s broja 33 na broj 22) ostvarili su Boris Štok i Tereza Kesovija s pjesmom Kao nekada (Aquarius Records).
Prema podacima slušanosti po regijama, singl Sreća to je kada te imam u izvedbi Damira Kedže predvodi četiri regije – Dalmacija, Istra i Primorje, Središnja Hrvatska i Slavonija. U regiji Grad Zagreb najemitiranija snimka je Navika u izvedbi Vanne, dok radijske postaje u regiji Zagorje najviše emitiraju pjesmu Ono nešto u izvedbi Marka Škugora i Danijele Martinović.