Baba Yaga u Splitu priprema promociju za pamćenje

Baba Yaga u petak 1. prosinca u 20:00 dolazi u Marina Garden bar u Splitu, gdje će ljubitelji glazbe imati priliku sudjelovati u intrigantnoj promociji njihovog albuma prvijenca “Musaka”. Promocija će se održati u sklopu programa Noć vinila te će se odvijati u formatu kviza, na kojem će posjetitelji imati priliku natjecati se za vrijedne nagrade pokazivanjem znanja o članovima supergrupe i njihovom albumu prvijencu “Musaka”.
Nakon humoristične i uspješne promocije u malom pogonu Tvornice kulture u Zagrebu, od Babe Yage očekujemo samo kvalitetan sadržaj i izvrsnu zabavu na promociji u Splitu. Uz Jadranku Ivaniš Yayu, Sašu Antića, Marca Grabbera i Marca Di Pietra koji će voditi ovu interaktivnu promociju, okupljene će zabavljati i DJ Božo Šetač koji će majstorski ukomponirati pjesme s albuma “Musaka” u svoj eksplozivan program.


Supergrupa Baba Yaga, koju čine Jadranka Ivaniš Yaya iz grupe Jinx, Saša Antić iz grupe TBF, a sve pod producentskom palicom Marca Grabbera, oduševila je publiku i kritiku albumom prvijencem “Musaka”. Dosadašnji singlovi “Baterije” i “Alergija” pratili su protagoniste Yagu, Buendija i Gibbera u njihovim avanturama, a u najnovijem trećem singlu s albuma, “Korporativna”, Yaga se našla u ulozi žene koja radi u korporaciji.
Album “Musaka” oduševio je mnoge glazbene kritičare pa je tako Zlatko Gall prvijenac Baba Yage prozvao ‘musakom’ od čistog zlata, dok je Zoran Stajčić oduševljen scenskom kompatibilnosti Antića i Yaye, spojenih pod vještim sposobnostima Marca Grabbera. Aleksandar Dragaš uspoređuje spoj odlikaša sa neodoljivim spojem patlidžana i rajčice, koje je Grabber posložio kao u pravoj musaki. Hrvoja Horvata impresioniralo je seciranje „važnih tema iz današnjeg ‘stanja nacije’ i načina na koji živimo, ostvarena kao širokopojasni pop-album koji će se dopasti mnogima, a usput i reći puno važnih stvari.“
Album “Musaka” slušajte OVDJE