James Night singlom “Nebo Plače” ušao na HR Top 40

Talentirani James Night ostvario je svoj prvi ulaz u prestižnu HR 40 ljestvicu s novim plesnim singlom “Nebo Plače”! Karizmatični pop pjevač upravo će se s ovom pjesmom predstaviti i na Dori 2024. te će se natjecati za izbor najbolje pjesme koja će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjoj Euroviziji. Pjesma “Nebo Plače” odmah je po izlasku debitirala na visokom drugom mjestu Deezer Top 100 Croatia ljestvice. Prema prvim anketama, trenutno je jedan od favorita za ovogodišnju Doru.

“Osjećam se iznimno počašćeno što je moja pjesma ‘Nebo Plače’ ušla u HR Top 40. Ovo je za mene nevjerojatan trenutak i velika potvrda da se trud i ljubav prema glazbi isplate. Upravo se s ovom pjesmom natječem na Dori 2024. te ne mogu opisati riječima koliko sam uzbuđen što sam dobio ovu priliku da se predstavim. Hvala svima koji su podržali moju glazbu, ovo je tek početak, a obećajem još puno emocija i avantura u mojim budućim projektima”, izjavio je James Night.

Pjesmu “Nebo Plače” James je napisao nakon noćnog izlaska u samo 20 minuta! Tijekom izlaska upoznao je djevojku koja se bori s vlastitim identitetom te jedino u sigurnosti noći i mraka pronalazi hrabrost da bude svoja. Na rastanku joj je na papir napisao poruku koja je postala temelj teksta pjesme. Iza produkcije stoji talentirani producent Pete Spruce, koji je također radio master te mix pjesme uz Rommualda Klemma.
James Night pridobio je pažnju i publike svojim dosjetljivim prepjevima hrvatskih i regionalnih hitova na engleski jezik, a osvojio ih je svojim autorskim singlovima, objavljenim za Dancing Bear. Mladi Vinkovčanin, poznat po kombiniranju engleskog i hrvatskog u glazbi, objavio je singlove “Silver Lining”, “Nije Zauvijek” i englesku verziju “Chasing Rainbows” te posljednji singl 2023. godine – “Cruella”. Trenutno se ponosi s 33 tisuće pratitelja na TikToku te 600 tisuća lajkova, dok ga na Instagramu prati 16 tisuća ljudi.

Lista HR 40 je top lista Hrvatske diskografske udruge, odnosno jedina službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne i lokalne postaje.

Singl “Nebo Plače” slušajte OVDJE