Zvonimir Varga objavljuje singl i videospot “Miki Maus (Pjesma prijatelju)”

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavljuje novi singl pod nazivom “Miki Maus (Pjesma prijatelju)”. Prvi ovogodišnji singl nastao je u suradnji s Damirom Trkuljom – Šiljom, koji potpisuje produkciju i aranžman te Zvonimirovom sestrom Ninom, koja je autorica fotografija i videa. Svoj obol kompoziciji dali su i Krešimir Leko na basu te Marin Živković na saksofonu, dok atmosferičnost i melankolični ugođaj ove divne pjesme o prijateljstvu najbolje opisuju riječi Petra Krizmanića, Varginog dugogodišnjeg prijatelja.

Zvonimir Varga je po mnogočemu jedinstvena figura na hrvatskoj kantautorskoj sceni – glazbi se ozbiljnije posvetio tek nakon što je prešao tridesetu, a zatim je u idućih 15 godina objavio 10 albuma, 30-ak singlova, dvije kompilacije, EP, napisao je zbirku poezije i slikovnicu te sklada glazbu za kazališne predstave. Njegov rad izdvaja se iz mora i gomila estradnog “kičeraja”, spajajući mainstream i kantautorski klasicizam s elementima americane koja se može nazvati i “hrvaticana”; “Imati ljubavne pjesme koje su iskrene i ogoljene, bez maskiranih tekstova, a opet ne zvučati sladunjavo, nešto je što rijetki mogu…”, kaže kritika, koja također tvrdi da svaka njegova pjesma prikazuje mnogo različitih stanja svijesti, događaja, zapažanja i raspoloženja, a ugodno ih je slušati upravo zbog jednostavnosti formata.

Varga redovito održava koncerte diljem regije pa je tako od svog djelovanja održao više od 300 koncerata, a u posljednje vrijeme najviše nastupa u kaznionicama i domovima za starije. Tako je nedavno održao božićni koncert u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici, a 7. veljače nastupit će u Domu za starije i nemoćne “Park” ZG.

Videospot “Miki Maus (Pjesma prijatelju)” pogledajte OVDJE,