“Beograd” je novi singl i spot senzacije Baby Babilon

Baby Babilon (Klara Fiolić, Fran Colnago, Mara Marasović) prošlu godinu zaokružili su singlom ‘trideseti.sedmi’ i fantastičnim nastupom na LIFT festivalu, a u 2024. godinu ulaze s novom pjesmom i spotom “Beograd” za koju je “kriva” jedna uništena cipela…

Novi singl Baby Babilona je započeo refrenom jedne jako genijalne tople jesenske večeri, zahvaljujući jednoj uništenoj cipeli i par žuljeva, u pretpostavljate – Beogradu. Ta prva i startna verzija vječito će ostati na Klarinom diktafonu, a kako kaže sama Klara – možda je i najbolje da samo tamo i ostane.

“Ukratko, nije teško za pogoditi da sam zaista hodala bosa po ulicama Beograda, i izgovorivši u smijehu tu rečenicu naglas bilo je očito da se od toga nešto mora stvoriti. Prvu večer povratka u Zagreb proveli smo u studiju i stvorili kostur današnje i finalne verzije pjesme.”, ispričala je Klara.

 


“Master pjesme potpisuju Tonči Horvat Hus i Dragutin Smokrović Smokva, dajući novu dimenziju pjesmi koja se na kraju tako lijepo spojila sa spotom.”, o pjesmi je rekao Fran.


“Zahvaljujući mojoj Kovini Andrić, koja je tu večer samnom proživjela, i pjesma je oživjela. Usudim se reći da bez nje ‘Beograd’ sada ne bi postojao. Samim time bilo je logično da baš ona bude glavna idejna autorica i redateljica ovoga spota koji je nadmašio apsolutno sva naša očekivanja.”, otkrila je Klara.

“Želimo zahvaliti i genijalnoj snimateljici Nedi Mojsilović, Svetislavu Radonjiću, plesačicama Lani Trajković i Ireni Radovanović, Nikoletini Bursać, Goranu Todoriću, bioskopu Zvezdi, mami Jasmini i mnogim drugima koji su učinili da ova pjesma i spot postanu jedna ovakva zaokružena priča i startaju neku novu eru ili potpis Baby Babilona.”
Što pjesma znači ili što poručuje kao i obično bend prepušta na maštu slušateljima i poručuju: “Hodajte malo češće bosi!”

Pjesma je dostupna na svim streaming servisima.
STREAMING: https://bfan.link/beograd
YOUTUBE: https://youtu.be/iIoo252V0JY