Gavrani predstavljaju album prvijenac “Svirači, hvala vam”

“Svirači, hvala vam” prvi je album Gavrana, hrvatskog pop-rock obiteljskog bend. Osnovan 2017. godine, bend čine otac Mijat i njegova djeca Jasmina, Tamara i Daniel. Svoju autorsku glazbu objavljuju od 2018., a 2020. potpisali su diskografski ugovor s Croatia Recordsom te su od tada izdali nekoliko singlova.
Gavrani su prvotno okupljeni kako bi u Australiji promovirali zajedničku ljubav prema hrvatskoj glazbi, ali ta je ljubav prerasla u autorstvo i povratak u domovinu kako bi tu stvarali svoje glazbeno nasljeđe. Nakon što su u Melbourneu 2017. godine osnovali bend, u kratkom vremenu pridobili su naklonost tamošnje publike te prilike da nastupe kao predgrupa zvijezdama iz domovine – Općoj Opasnosti, Lani Jurčević, Jeleni Rozgi i Zaprešić Boysima.


Bend već godinama marljivo radi, redovito nastupa te skuplja pratitelje svog lika i djela. Kao krunu dosadašnjueg djelovanja sada predstavljaju svoj prvi studijski album “Svirači hvala vam”.
Album sadrži dvanaest pjesama, od čega pet posve novih, nikada objavljenih. Na albumu “Svirači, hvala vam” nalaze se i singlovi s kojima su se Gavrani predstavili na CMC festivalima u Vodicama, koji su svoja mjesta zauzeli i na listama brojnih radijskih postaja.